Ripensia, „pe val”: roş-galbenii, la a patra victorie consecutivă. Cosmin Petruescu a...

Ripensia, „pe val”: roş-galbenii, la a patra victorie consecutivă. Cosmin Petruescu a mulţumit şi concitadinei pentru succesul de la Chiajna

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a ajuns dintr-o echipă cu un start de sezon foarte modest, una dintre cele mai in formă divizionare secunde. Astăzi, roş-galbenii s-au impus pe terenul favoritei Concordia Chiajna, scor 1-0, prin golul sârbului Lalic, şi sunt de asemenea peste Rapid in clasament.

Ilfovenii, de partea cealaltă, au ajuns un exemplu de „aşa nu”. Cu o campanie amplă de transferuri la acest nivel şi inclusiv un fost golgheter al Ligii I in prima echipă – albanezul Llulaku, „vulturii” de Chiajna au rămas oficial inaintea partidei fără antrenorul Florin Bratu. Astfel, echipa gazdă a fost condusă de un interimar din cadrul clubului. Fără succes.

„Ripi” a punctat chiar in minutul 10, prin Sokovic, dar reuşita masivului vârf a fost anulat pentru ofsaid. Amfitrionii au făcut in van prima modificare devreme, căci până la pauză tot oaspeţii au fost mai periculoşi, dar Vasluian nu a găsit din unghi cadrul porţii.

La reluare timişorenii au punctat rapid, in minutul 49, prin celălalt sârb, fundaşul Nenad Lalic, absent la startul stagiunii din cauza problemelor medicale. Stoperul a punctat din careu in urma unei lovituri libere expediate de Tudorache. Până la final, Sokovic a zguduit bara, in minutul 68, astfel că succesul oaspeţilor nu poate fi contestat.

Ripensiştii au ajuns pe locul 11, cu 15 puncte obţinute toate doar din victorii. Trupa lui Petruescu are acum un bilanţ echilibrat: 5 victorii şi 5 eşecuri. Cu două puncte mai mult decât Rapidul, altă mare favorită la promovare inainte de star. Concordia e „sub standard” cu doar nouă puncte.

Concordia Chiajna: C. Lungu – Borța (17, Alexe), Marc (cpt.), Intzidis, Oanea, Biceanu (83, Al.


Lazăr), Cucu, Atomei, Ciucureanu (64, Piper), Llullaku, Arnăutu (83, Hergheligiu). Antrenor: Costel Oracă

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii (67, Burdeţ), Țieranu, Lalic, Gladun – V. Macrițchii, T. Călin, Coulibaly – Vasluian (78, Urvanţev), Sokovic (77, Golda), Tudorache (84, Stoi), Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” i-a mulţumit şi lui ASU Poli

Ripensia are patru succese la rând, dacă luăm in calcull victoria din Cupă. Chiajna a jucat pe terenul principal – sintetic, după ce o perioadă a evoluat acasă, in regimul fostului antrenor, pe terenul secund, cu gazon natural. Zilele trecute roş-galbenii s-au pregătit la Baza 2, complexul de pregătire al lui ASU Politehnica, pentru a se adapta la arena ilfoveană.

„O victorie meritată după aspectul general al jocului. Mă bucur foarte mult că am reuşit prin această victorie, să confirmăm forma bună in care ne aflăm de câteva etape. Nu a fost uşor, am intâlnit o echipă Chiajna chiar foarte motivată, in ciuda problemelor cu care s-au confruntat in ultima perioadă. Mă bucur că valoarea grupului a avut câştig de cauză in detrimentul valorii individuale. A fost un meci disputat in nişte condiţii foarte grele. Dacă ne raportăm la calitatea terenului, unul sintetic, chiar aş vrea să mulţumim colegilor de la Politehnica Timişoara, pentru că in săptămâna premergătoare acestui joc ne-au permis să ne antrenăm la Baza 2 UPT, lucru care ne-a ajutat mult in pregătirea acestui joc. Le mulţumim pe această cale”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Jocul in sine nu a fost foarte spectaculos, a fost un joc de uzură, s-a jucat foarte mult la mijlocul terenului. Dar cu toate acestea consider victoria meritată de partea noastră. Am fost echipa cu ocaziile mai clare, pe lângă golul marcat, am avut incă o bară şi un gol anulat. In schimb, echipa gazdă ne-a fost superioară pe partea de posesie, dar e bine că in special in repriza a doua, după ce am reuşit să deschidem scorul am reuşit să inchidem jocul şi să ne adjudecăm cele trei puncte”, a punctat „Conferenţiarul”.

In etapa următoare, a 12-a, Ripensia primeşte vizita Mioveniului, meci programat sâmbăta viitoare, la ora 11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.