Situație gravă la Colterm: „Trăiește de la o săptămână la alta”. Primarul...

Situație gravă la Colterm: „Trăiește de la o săptămână la alta”. Primarul Fritz cere ajutorul parlamentarilor de Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei dă din nou asigurări că locatarii racordați la compania locală de termoficare nu vor suferi de frig în case la iarnă. Totuși, din sezonul rece 2021 – 2022, Colterm trebuie retehnologizat pentru că această situație nu mai poate continua.

„Avem o criză serioasă în ceea ce privește Colterm, care acum efectiv trăiește de la o săptămână la alta pentru a plăti factura la gaz și la cărbune.


Ca să trecem prin iarnă, din noiembrie până în martie, avem nevoie de 69 de milioane de lei, o sumă uriașă, care nu include datoriile istorice pe care le avem, de 136 de milioane de lei. Am scris o scrisoare parlamentarilor de Timiș să ne susțină pentru a primi bani din fondul de rezervă al Guvernului, indiferent de partidul din care fac parte și că e campanie electorală, în care fiecare își face calculele. Sper că vom primi susținere din partea tuturor. Chiar dacă eu și echipa mea vom face tot posibilul să trecem prin această iarnă, fără să aibă efecte negative asupra populației, acesta este ultima iarnă în care putem proceda așa. Colterm are nevoie de un nou început, de o nouă strategie economică, tehnologică. Trebuie să devină pe termen lung o companie sănătoasă pentru a funcționa. Am început discuții cu Banca Mondială și alți experți pentru a pune Colterm-ul pe un făgaș mai bun”, a declarat, marți, primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.