Dominic Fritz anunță că s-au adunat aproape un milion de lei pentru...

Dominic Fritz anunță că s-au adunat aproape un milion de lei pentru proiectul „Oxigen Pentru Timișoara”. Pentru ce au fost folosiți banii

2
DISTRIBUIȚI

Acum câteva săptămâni, medicii au cerut ajutorul municipalității. Trebuia urgent găsită o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de COVID-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe.

Primarul Dominic Fritz a chemat atunci societatea civilă timișoreană să vină în sprijinul semenilor noștri și al spitalelor. Așa s-a născut proiectul „Oxigen Pentru Timișoara”. Acest proiect al solidarității a avut ca obiectiv să achiziționeze aparatură medicală necesară în terapia cu oxigen pentru pacienții cu simptome medii și a celor aflați în convalescență. Deoarece limitările legale împiedicau administrația locală să aloce direct aparatura salvatoare, primăria a găsit în societatea civilă parteneri de nădejde.

„Răspunsul vostru, al comunității, a fost fabulos.


11 companii și 173 persoane fizice au donat 930.000 lei în numai două săptămâni de la inițierea proiectului. Din aceste donații au fost deja achiziționate 75 concentratoare, 500 pulsoximetre și două instalații de oxigen profesionale și accesoriile necesare oxigenoterapiei pacienților COVID-19, de către Fundația Comunitară Timișoara, parteneră strategică în proiect. Urmează ca în următoarele două săptămâni să mai fie achiziționate încă 175 concentratoare și consumabilele necesare”, a transmis primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că zilele acestea se lucrează la definitivarea unui plan operațional optim pentru distribuirea echipamentelor ce vor fi alocate prin Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” pacienților tratați la domiciliu de către medicii de familie.

„Partenerii de proiect rămân atenți la nevoile care ar mai putea apărea. Mulțumesc cu toată căldura comunității locale pentru implicarea incredibilă și pentru donațiile strânse într-un timp atât de scurt! Mulțumesc partenerilor de proiect: Fundația Comunitară Timișoara, Alergotura, Asociația Banat IT, Vă ajutăm din Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret, ASU Politehnica Timișoara, Centrul Cultural PLAI, MadebyAliosha, AnticovidTM, CivicTM, Civicultura, Code for Romania, RescueTM, Școala Mamei Junior, VentilaTM. Mulțumesc companiilor care au donat: Agricola San Giorgio, Acumen Development, Adient SRL, Aquatim, Asociația Pentru Relații Comunitare, Cerealcom Timiș, Dialogdata, Flex România, Instapage, Profi România, Sanswiss SRL, Visma”, a mai declarat Fritz.

Puteți găsi mai multe date despre roadele solidarității timișorene pe site-ul https://oxigen.primariatm.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.