Dominic Fritz despre propunerea ca Drulă să fie șef al Camerei Deputaților:...

Dominic Fritz despre propunerea ca Drulă să fie șef al Camerei Deputaților: ”Vom vedea ce se va întâmpla în funcție și de conflictele interne din PNL”

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Drulă

Întrebat ce părere are despre faptul că liderul USR PLUS, Dan Barna, îl propune pe deputatul de Timiș Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților, primarul Dominic Fritz a răspuns: „Cătălin Drulă este proaspăt ales ca deputat de Timiș și bineînțeles că ne onorează că deputatul nostru este propus ca președintele Camerei. Îl felicit pe Cătălin pentru această propunere, cred că avem mai mulți candidați competenți pentru această poziție și este și un semnal că aici nu este vorba despre un singur om care își dorește o anumită poziție, ci e vorba despre a construi un Guvern stabil în care mai mulți parteneri au nevoie de responsabilitate în mai multe locuri, astfel încât cred că această propunere este una foarte bună.


Cu siguranță, și Dan Barna ar fi un președinte al Camerei Deputaților foarte profesionist, dar mă bucur pentru Cătălin, dar vom vedea ce se va întâmpla în funcție și de conflictele interne din PNL”.

De asemenea, Dominic Fritz a fost întrebat la conferința de presă de marți de ce USR PLUS nu are în vedere președinția Senatului.

„Nu se poate ca din aceste trei poziții de top, un partener din trei să zică: eu vreau două poziții și voi rămâneți cu ce vă lăsăm, ci ideea este că da, PNL este cel mai puternic partener din acești trei parteneri, de aceea are prima tragere. Dacă PNL vrea președinția Camerei Deputaților, foarte bine, poate s-o primească, dar atunci a doua tragere este a USR PLUS și, în acest caz, candidatul pentru postul de prim-ministru este Dacian Cioloș. Nu poți, într-o negociere politică într-un parteneriat pe termen lung, să-ți rezervi două din trei și să lași unul dintre parteneri doar cu ce rămâne. Doi la mână, poziția președintelui Camerei Deputaților este una cheie pentru toate procedurile legislative, am văzut asta și în ultimii ani, și are un rol important pentru formarea Guvernului, care să fie stabil pentru următorii patru ani. Președinția Camerei Deputaților trebuie să revină partidului care nu are prim-ministru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.