Ripensia vrea să repete rezultatele pozitive înregistrate pe Cluj Arena. Cosmin Petruescu:...

Ripensia vrea să repete rezultatele pozitive înregistrate pe Cluj Arena. Cosmin Petruescu: „Suntem optimişti”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Ripensia nu a revenit aşa cum şi-a dorit după pauza forţată de infectările cu coronavirus, dar roş-galbenii rămân optimişti. Antrenorul Cosmin Petruescu speră ca elevii săi să repete isprăvile precedente ale echipei timişorene pe terenul lui „U” Cluj, când „Ripi” a plecat neînvinsă de sub Feleac.

Jucătorii „Conferenţiarului” au cedat, scor 0-2, la Reşiţa după ce nu au putut întâlni Mioveniul şi au fost eliminaţi din Cupă de Astra, o serie de rezultate şi evenimente negative care însă nu-l sperie pe Cosmin Petruescu. „Gândurile nu pot fi decât pozitive, chiar dacă venim după un rezultat negativ în campionat, înregistrat la Reşiţa. În această săptămână am făcut o analiză obiectivă a jocului şi cred că în mare parte am reuşit să corectăm din greşelile pe care le-am făcut în acea partidă. Şi din punct de vedere fizic suntem într-o creştere de formă. Am încheiat a doua săptămână de pregătire, începem să arătăm din ce în ce mai bine… Suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, împotriva unei echipe care a avut un parcurs asemănător cu al nostru. Sunt foarte multe lucruri comune între cele două, începând cu debutul campionatului, când ambele echipe au avut nişte rezultate oarecum fluctuante, ulterior şi-au revenit şi au avut o serie de victorii, rezultate pozitive.


În momentul în care se aflau pe o pantă ascendentă, ambele echipe au fost lovite de coronavirus. După carantina forţată niciuna nu a avut rezultate pozitive, oarecum firesc, atât noi, cât şi U Cluj, poate şi Slobozia, doar noi am avut atâţia jucători insdisponibili în acelaşi timp. Suntem optimişti, mai ales că avem o echipă tânără, care a avut oarecum în debutul campionatului rezultate oscilante, dar care şi-a revenit pe parcurs. Putem trece relativ bine peste rezultatul cu Reşiţa şi putem face o figură frumoasă la Cluj”, a declarat tehnicianul Ripensiei.

De partea cealaltă, „studenţii” clujeni s-au bucurat de o victorie cu 2-1 în faţa Dunării Călăraşi în ultimul meci şi acum cinci puncte mai mult decât roş-galbenii (20), fiind pe 11. Cu doar 15 puncte, dar şi un meci mai puţin, 12 faţă de 13, „Ripi” e doar pe 19 din 21 de formaţii. În sezonul trecut timişorenii de pe „Electrica” au remizat, scor 1-1, în deplasarea de la Cluj, în timp ce în ediţia 2018-19 bănăţenii chiar s-au impus cu 3-2 pe terenul ardelenilor. Ambele echipe au suferit însă între timp şi destule modificări în lot.

Pentru ultimele două partide ale anului roş-galbenii nu mai put miza pe fundaşul Neacşu, a cărui problemă medicală a recidivat. „Mai sunt mici probleme, inerente, condiţiilor de antrenament, meteo, în această perioadă a anului sunt terenuri mai grele… e normal şi consider că nu sunt probleme deosebite… E clar, în momentul în care jucăm vineri seara la Cluj, pentru meciul cu Farul cu siguranţă voi opera mai multe modificări în echipă. Am spus că Ripensia are un lot echilibrat valoric şi e normal să dăm şanse tuturor jucătorilor. Mă interesează în primul rând prospeţimea fizică pentru meciul cu Farul… fiecare jucător are importanţa lui în cadrul lotului”, a mai spus Petruescu.

Ripensia joacă mâine, de la ora 16.00 (Digi), restanţa cu „U” Cluj, joc care contează pentru etapa a 13-a, urmează apoi să dispute luni, de la ora 14.00, pe teren propriu, duelul restant din runda a 14-a, cu Farul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.