Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, cu respectarea...

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, cu respectarea măsurilor existente

0
DISTRIBUIȚI

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, a anunțat joi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, după ședința CNSU.

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat.


În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniștrilor Sănătății și Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. „Dacă cabina are capacitatea de transport de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a precizat Arafat.

Instalațiile de telescaun și pârtiile de schi vor funcționa cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.

Măsurile de distanțare socială vor trebui respectate inclusiv de revelion, a spus secretarul de stat, care a spus că și colindatul este de evitat, în condițiile în care mersul din casă în casă crește riscul de răspândire a coronavirusului.

În Capitală, unde rirmul îmbolnăvirilor se menține ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcția de sănătate publică și autoritățile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.