Un nou hub de oportunități pentru tinerii din Timișoara. Cum vor să...

Un nou hub de oportunități pentru tinerii din Timișoara. Cum vor să dea o mână de ajutor comunităților din care fac parte

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1351409719">

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) derulează proiectul ELAN – Incubator de imaginație civică pentru tineri, prin care oferă, prin inițiative culturale, spațiul și contextul necesare pentru ca tinerii din cartierele timișorene să-și facă vocea auzită prin găsirea de soluții și inițiative necesare comunității din care fac parte.

În urma unui hackathon online organizat pe 28 noiembrie 2020, s-a născut OpportUNITY – o platformă pune laolaltă oportunități de dezvoltare prin implicare în comunitate pentru tinerii din Timișoara. Un spațiu gândit de tineri pentru tineri unde se pot găsi posibilități de voluntariat, învățare și consiliere și care îi poate ghida pe cei care vor să genereze impact în societate.

În cadrul platformei, se vor putea căuta și propune oportunități de implicare civică, comunitară, socială și culturală, care să se plieze pe interesele și nevoile fiecăruia.

Platforma este disponibilă și poate fi accesată la adresa: https://elan.fitt.ro/opportUNITY/

În cadrul proiectului ELAN s-au derulat mai multe inițiative și acțiuni pentru a încuraja o cultură a civismului în rândul tinerilor, astfel că, în curând, pe site-ul programului ELAN: https://elan.fitt.ro se va putea vedea o instalație virtuală alături de portretele a 50 de tineri activi din Timișoara/România, care aspiră la implicare și mișcare a comunităților din care provin, alături de câteva filme ce prezintă scenarii realizate de tineri din trei zone diferite ale Timișoarei, despre starea actuală și despre cum cred ei că va arăta cartierul lor peste 10 ani.

Mai multe detalii despre proiectul ELAN și despre cum încearcă să ofere un cadru ideal pentru ca tinerii activiști să aibă un spațiu în care să găsească soluții la dezvoltarea sănătoasă a Timișoarei, se găsesc pe https://elan.fitt.ro.

Proiectul ELAN este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, în cadrul apelului reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Parteneri de proiect: Asociația Diogene, Pokret Gorana Vojvodine (PGV) și ANIBAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.