SCM Timişoara a câştigat cu emoţii primul joc din Liga Naţională 2020-21....

SCM Timişoara a câştigat cu emoţii primul joc din Liga Naţională 2020-21. „Leii” au trecut de Galaţi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Baschet SCM Timişoara / Facebook

SCM Timişoara s-a impus la limită în faţa celor de la CSM Galaţi în primul joc din cadrul întâiului turneu de LNB din noul sezon. Deşi au controlat jocul şi s-au distanţat pe tabelă în timpul reprizei secunde, baschetbaliştii alb-violeţi au avut mari emoţii în ultimele secunde, când moldovenii puteau trimite partida în prelungiri. S-a încheiat 80-78 în favoarea bănăţenilor, care se gândesc acum la următorul duel de la Oradea, cel cu formaţia din Tg. Jiu.

„Leii din Banat” au câştigat primul sfert cu 24-20, apoi l-au cedat la un punct pe cel de-al doilea, 19-20.


Sfertul al treilea a fost apoi dominat de jucătorii pregătiţi de Dragan Petricevici, care au avut şi +14 pe tabelă. Moment urmat însă de un recul, mai întâi printr-un parţial de 5-0 al gălăţenilor, care s-au apropiat la cinci puncte de SCM.

Sfertul 4 a fost unul de mare luptă. Hamilton şi-a apropiat echipa la un punct, ratând o liberă. Apoi Bruncevic a egalat la 71-71 şi Sturanovic a dus CSM-ul în avantaj, dar nu pentru mult timp. Stalworth IV aducând „leii” imediat pe plus. 77-73 era scorul cu doar un minut şi jumătate rămas din meci. Au urmat şi o serie de greşeli de ambele părţi, unele decizii favorizând trupa de pe Dunăre. În ultima secundă, la 80-77 pentru timişoreni, s-au dictat trei aruncări pentru Ciotlăuş, care aruncase însă după ce a fost faultat. Din fericire, „leii” s-au liniştit imediat după prima execuţie, ratată, iar la ultima s-a încercat jucarea mingii din panou. Deşi secunda a părut o eternitate, totul s-a încheiat cu bine pentru alb-violeţi.

Cel mai bun marcator al „leilor” şi al jocului a fost S. Brown, cu 20 de puncte. Din tabăra SCM-ului l-au urmat la capitolul puncte: Olah (15), Stalworth IV (13), Gajic, Komatina (9), Mirkovic (7), Mijajlovic (4), Dragoste (2) şi Mocriţchi (1). De partea cealaltă, pentru gălăţeni, coşgheteri au fost Bruncevic şi Sturanovic (14 puncte).

Pentru SCM Timişoara urmează mâine meciul cu CSM Tg. Jiu, de la ora 16.00, grupare pe care bănăţenii au învins-o clar în Cupă. Duminică, 13 decembrie, e programat derby-ul turneului bihorean, cu gazda CSM Oradea (ora 19.30).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.