Alin Nica, planuri de viitor cu ambasadorul SUA care tocmai și-a încheiat...

Alin Nica, planuri de viitor cu ambasadorul SUA care tocmai și-a încheiat mandatul

0
DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, aflat pe picior de plecare odată cu schimbarea de lideri de la Washington, a fost astăzi la Timișoara, unde s-a întâlnit și cu președintele Consiliului Județean Timiș.

„Prezent la Timișoara, Ambasadorul SUA în România, E.S. Adrian Zuckerman, mi-a demonstrat astăzi ce înseamnă diplomația la nivel înalt și cum finalul unui mandat poate fi începutul unei colaborări pe termen lung. În cadrul întâlnirii am fost plăcut impresionat de reafirmarea sprijinului Ambasadorului pentru două proiecte pe care le doresc implementate cât mai curând: deschiderea unei filiale AmCham în Timiș și realizarea unei secțiuni dedicate Revoluției din Timișoara în Muzeul Comunismului din Washington.


Județul Timiș are nevoie de susținători și mă bucur că am obținut angajamentul Ambasadorului SUA pentru promovarea mediului de afaceri din vestul României. Apreciez contribuția Ambasadorului la întărirea parteneriatului strategic dintre cele două state și, în semn de mulțumire pentru implicarea în proiecte care vizează județul Timiș, i-am dăruit un tablou cu imaginea Pieței Unirii din Timișoara, realizat de pictorul Revoluției, Mihai Teodor Olteanu”, a transmis Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, și-a încheiat mandatul în România, după puțin peste un an (și-a prezentat scrisoarea de acreditare în decembrie 2019). Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, fără nicio altă explicație. „Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 11 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun”, anunță MAE într-un comunicat remis presei la începutul acestei săptămâni.

Sursa foto: Facebool / Alin Nica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.