Răzvan Burleanu, veste importantă pentru fotbalul amator. Preşedintele FRF a vorbit la...

Răzvan Burleanu, veste importantă pentru fotbalul amator. Preşedintele FRF a vorbit la Timişoara şi despre „cazul Astra”

0
DISTRIBUIȚI
foto: frf.ro

Prezent în Capitala Banatului pentru duelul România – Serbia (2-2) din preliminariile Futsal Euro 2022, Răzvan Burleanu a subliniat dorinţa FRF-ului de a se relua, începând cu luna martie, toate competiţiile destinate fotbalului amator (inclusiv ligile judeţene şi cele juvenile). Aşadar, o veste care ar putea fi bună şi pentru grupările timişene, unele dintre ele fără activitate oficială de aproape un an de zile.

„Obiectivul nostru ca federaţie, pe care l-am împărtăşit şi noului ministru de la tineret şi sport, e ca în luna martie să putem relua toate competiţiile… ca să putem face acest lucru avem nevoie de o modificare de protocol medical, testele RT-PCR să fie înlocuite cu testele rapide antigenice, acesta este scenariul cu care lucrăm. Al doilea scenariu presupune o testare RT-PCR doar înaintea începerii competiţiei şi apoi, bineînţeles, dacă apar simptome ale acestui virus. Aceasta e soluţia pe care o vedem… Un alt lucru pe care trebuie să-l menţionăm e că toate aceste cluburi au suferit foarte mult în această perioadă de timp. Nu au fost susţinute absolut deloc de către stat şi atunci au nevoie de acest sprijin din partea statului ca aceste echipe să revină cât mai aproape de normalitate…”, a declarat Răzvan Burleanu.

ASU Poli probabil nu rămâne fără adversar în Cupă

Şeful FRF a vorbit la Timişoara şi despre scandalul în care e implicată Astra Giurgiu, formaţie care are mai mult de doi jucători care au folosit o terapie interzisă şi riscă astfel să fie exclusă din competiţii.


Echipa de Liga I e adversarul lui ASU Politehnica în optimile Cupei României, în 11 februarie, dar sunt slabe şanse să se ia măsuri împotriva ei până atunci.

„În primul rând trebuie să aşteptăm definitivarea întregii proceduri care are loc astăzi la ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping), după care, orice parte interesată. Fie că ne referim la club, fie că ne referim la jucători, la ANAD sau WADA, are posibilitatea să atace acea decizie la TAS. După care vom începe întreaga procedură la nivelul comisiilor jurisdicţionale de la nivelul FRF… E o procedură care din punctul meu de vedere durează”, a concluzionat Răzvan Burleanu.

Şeful FRF a mai anunţat că la vară la Bucureşti va fi deschis un Centru Olimpic pentru fotbalul juvenil feminin (U15) şi a dat un exemplu pozitiv din Banat, legat de partea feminină a Sportului Rege: Fortuna Becicherecu Mic, care şi-ar dori un parteneriat cu Politehnica Timişoara şi la acest nivel. Burleanu crede că regula U21 i-a venit în sprijin arădeanului Dennis Man, transferat recent pe o sumă record de la FCSB la Parma. „Cred că doar l-a sprijinit, cu siguranţă e un jucător extrem de talentat… Ceea ce avem nevoie, ca să avem o nouă generaţie bună de primă reprezentativă, avem nevoie ca cluburile noastre să-şi dezvolte mult mai puternic, să investească mult mai bine în propriile lor academii. Ceea ce astăzi. mai ales că aveţi şi un club de aici de la dumneavoastră de acasă, mă refer la Poli (n.r. ASU Politehnica), care e în Top 10 al academiilor la nivel naţional, înseamnă că s-a schimbat ceva în abordarea cluburilor noastre”, a mai spus Răzvan Burleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.