Synthwave pop fabricat în Timișoara: Altheya a lansat o melodie nouă

Synthwave pop fabricat în Timișoara: Altheya a lansat o melodie nouă

0
DISTRIBUIȚI

Pe numele ei adevărat Andreea Hodineanț, solista timișoreancă Altheya a lansat o piesă nouă de factură synthwave pop, care poartă numele de Blinds, producția melodiei fiind realizată de Ovidiu Dodo Moldovan la Art Sonic Production.

Îmbățișez noul an cu o melodie pe care am compus-o în vara anului trecut. De-a lungul unui an dur și provocator pentru toată lumea, unul dintre puținele lucruri care mi-au menținut starea de spirit ridicată, a fost să conduc aleatoriu prin oraș noaptea și să experimentez acea atmosferă specială – acea briză tăcută, luminile care treceau, drumurile întunecate care păleau în spatele oglinzii. Am vrut să prezint vibrația asta, în acest cântec. Unele piese sunt făcute pentru căști, altele pentru club. Aceasta este menită să fie auzită în timp ce conduci noaptea prin oraș… Așadar, sper să vă placă și poate ne vom întâlni acolo… conducând la nesfârșit noaptea fără să ne uităm înapoi. Bucură-te de excursie”, a spus artista.

Altheya este co-fondator Artonic Productions și Atelierul de Voce by Altheya (AVA). Ca artista și songwriter, lucrează la primul album, marcând trecerea prin mai multe nișe din muzică pop. Scrie și compune piese pentru alți artiști, pe unii dintre ei îi și antrenează vocal, iar în timpul liber se alătură altor proiecte culturale din oraș.

„Am trecut prin multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, cântând de mică, de la folclor și muzică de petrecere, șlagăre românești și evergreen-uri internaționale și până la jazz, rock și muzică pop.


Am adunat în toți acești ani în care am performat și studiat diversele genuri, o grămadă de experiență și inspirație, dar și multe întrebări. Așadar, din dorința de a înțelege și de a experimenta genuri atât de diferite, am început să caut răspunsuri prin diverse metode, lucrând cu diferiți oameni din industrie internaționali și locali. Drumul m-a purtat prin multe locuri, însă în final, în timpul unei călătorii în Danemarca, am descoperit Tehnica Vocală Completă, metodă care mai apoi, mi-a schimbat total viața că artist și ca profesor. Faptul că este în continuă dezvoltare și are că baza studii medicale și acustice, sunt doar câteva din motivele care m-au convins că este alegerea cea mai bună pentru mine. Revenind în țară, am aflat că am oportunitatea să aflu mai multe din tainele acestei tehnici chiar în România, prin Lucia Ciobotaru, un mentor extraordinar, pe care îl căutam de mult timp. Și astfel mi-am găsit toate răspunsurile nu doar că artist, ci și ca profesor, alegând să aduc tehnica și în Timișoara, alăturându-mă echipei de profesori și parteneri din țară, antrenați și certificați de către Lucia în CVT”, a povestit artista.

Anul trecut, Altheya a apărut alături de membrii formației AXIS în piesa „Until The Night”, melodie care a fost cântată și în cadrul celei de-a doua ediții a manifestării Bega Music Festival, desfășurată în Piața Libertății. Alături de membrii formației Axis, la această piesă au mai colaborat Teodor Pop (JazzyBIT), Maryliss, Ovidiu „Dodo“ Moldovan, Altheya și Andrada Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.