Administraţia Bazinală de Apă Banat, proiecte de peste 23 de milioane de...

Administraţia Bazinală de Apă Banat, proiecte de peste 23 de milioane de lei pentru acest an

0
DISTRIBUIȚI

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) are pregătit pentru anul 2021 un portofoliu de proiecte de investiții în spațiul hidrografic Banat, al cărui obiectiv principal este scăderea gradului de expunere a populației la inundații.

Sunt propuse demararea a trei proiecte noi de investiții, ale căror costuri finale se ridică la aproximativ 23.250.000 lei. Finanțarea se va asigura de la bugetul de stat și din surse proprii.

Astfel, ABA Banat consideră necesar să fie scoase de sub efectul inundațiilor zona aval cartier Aeroport și zona Caransebeșul Nou din localitatea Caransebeș (județul Caraș-Severin) prin realizarea unui canal de deviere de 1,25 km lungime din pârâul Zlagna în râul Sebeș și lucrări de amenajare a unei acumulări nepermanente pentru preluarea debitelor de viitură pe pârâul Potoc alături de recalibrarea albiei pârâului în zona aval pod de pe strada Tudor Vladimirescu până la podul de cale ferată din Caransebeș.


De asemenea, ar trebui să fie realizat un sistem de retenție plutitori pe râul Cerna, în sectorul Coramnic-Orșova (județul Mehedinți), necesar pentru colectarea PET-urilor și deșeurilor, provenite din localitățile din amonte, antrenate la ape mari din depozite neorganizate și să se realizeze în localitatea Remetea-Pogănici (județul Caraș-Severin) un sistem de evacuare a apelor din incinta îndiguită provenite din scurgerea apelor de pe versanți, în perioada în care fenomenele hidrometeorologice deosebite se suprapun cu nivelul ridicat în pârâul Pogăniș.

De asemenea, ABA Banat va continua cele șapte lucrări începute în anii anteriori în bazinele hidrografice: Bega (două lucrări), Nădrag, Belareca, Axin, Măcicaș, Oravița, pentru care mai sunt necesare fonduri în valoare de aproximativ 33.000.000 de lei.

În anul 2020, au fost investiți 17.040.352 lei pentru lucrări hidrotehnice care au vizat apărarea populației împotriva inundațiilor, din care 2.334.000 lei au provenit din surse proprii, iar 14.696.352 au fost bani de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.