Dominic Fritz despre restricțiile impuse în pandemie și modul în care se...

Dominic Fritz despre restricțiile impuse în pandemie și modul în care se face testarea în țară: „Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur”

1
DISTRIBUIȚI

Timișul este județul cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus (3,84 la mie), dar este și județul care testează cel mai mult (4,5 teste la 1.000 de locuitori).

Potrivit Europa FM, din 27.362 teste PCR raportate miercuri la nivel național, 2.712 au fost făcute în județul Timiș, în vreme ce județul Caraș-Severin, de exemplu, a raportat doar 40 de teste, dintre care 38 pozitive.

Diferențele dintre județe în ce privește testarea sunt uriașe: de la o rată de 4,5 teste la mia de locuitori în Timiș, la 0,3 la mie în Vrancea și în Brăila sau chiar 0,1 la mie în Caraș Severin.

„Miercuri, în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării.


Am testat peste 2700 persoane – în județul Caraș-Severin au fost doar 40. Ghiciți care dintre cele două județe este în scenariul roșu. Cât timp măsurile de restricții se iau în funcție de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil și comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricțiile sunt un efort ce merită? Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur. Știm de un an că doar testarea masivă ne permite să ținem lucrurile sub control. Strategia unor județe de a suprima situația adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toți. Mă bucur că Ministerul Sănătății lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste făcute în fiecare județ”, a transmis primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.