Cât ne costă pe toți nesimțirea unor timișoreni care aruncă deșeuri pe...

Cât ne costă pe toți nesimțirea unor timișoreni care aruncă deșeuri pe stradă

1
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea este nevoită să achite sume foarte mari de bani către operatorul de salubritate pentru a curăța străzile de gunoaiele aruncate de unii timișoreni. Doar în primele nouă zile din această lună, nesimțirea lor ne-a costat pe toți aproape 120.000 de lei deoarece banii alocați pentru curățenie provin de la bugetul local.

„Există mulți cetățeni indignați în legătură cu deșeurile abandonate în spațiul public. Obișnuiesc să dau replici aspre care fac apel la bunul simț și la nevoia de respectare a  regulilor, ceea ce creează și mai multă indignare.


Percepția este că primăria nu face destul pentru a ridica de urgență aceste deșeuri. Am fost la biroul de salubrizare și m-am uitat pe documente. Între 1-9 februarie, RETIM a ridicat 288 de tone de deșeuri amestecate din rampe clandestine de pe străzile orașului, la costul de 413 lei/tona. Vă rog să faceți un calcul și să-mi spuneți ce s-ar putea face cu acești bani în loc de a plăti indisciplina concetățenilor”, a transmis consilierul local Aida Szilagyi de la USR PLUS.

La un simplu calcul, rezultă că în primele nouă zile din februarie, unii locatari au „scăpat” ilegal de diferite obiecte la un preț de 118.944, care tot de contribuabili trebuie achitat. Desigur, cu acești bani Primăria Timișoara ar fi putut face ceva cu adevărat util.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.