Chitaristul Silviu Dan Iliescu susține recitaluri acustice, unul dintre acestea având parte...

Chitaristul Silviu Dan Iliescu susține recitaluri acustice, unul dintre acestea având parte de o serie de invitați internaționali

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Silviu Dan Iliescu

Chitaristul timișorean Silviu Dan Iliescu, din formația AXIS, va susține două recitaluri acustice realizate cu sprijinul Internațional Radio Deutchland.

„Legătura cu cei de la International Radio Deutchland am luat-o printr-un prieten, chitarist, din Germania, numit Jorg Klein. Ne-am cunoscut la un concert de-al său care a avut loc la Manufactura, în 2019, unde am cântat câteva piese împreună. Susținerea lor vine, în primul rând, prin faptul că m-au invitat să fac acest lucru. În al doilea rând, va fi și un interviu, în limba română, condus ce Alex și Mădălina, de la IRD. Primul stream, după cum se și intitulează «Appetizer» (n.r. – Aperitiv) este mai mult un soi de «get to know each other». Voi cânta piese AXiS, atât vechi cât și noi, piese pe care le-am scris în pandemie și dacă timpul permite, poate și câteva cover-uri. E puțin mai greu de umplut «timpul de emisie». Voi fi eu și cu o chitară acustică. O să încerc să și «jam»-uiesc puțîn, cu mine însumi.


Sincer, nu știu nici eu 100% ce o să fac. Timpul e scurt și s-au acumulat multe chestii în perioada asta. Probabil voi cânta ce voi simți, în momentul respectiv”, ne-a declarat chitaristul timișorean.

Biletele pentru acest eveniment care va avea loc sâmbătă 20 februarie de la ora 21 sunt gratuite și se pot obține aici.

Cel de-al doilea spectacol susținut de chitaristul timișorean va avea loc sâmbătă 27 februarie, în cadrul unui eveniment unde alături de el vor mai fi invitați Ryan Neville (Nouă Zeelandă), Khalif „Wailin’” Walter (S.U.A.) și Jorg (Germania). Biletele pentru acest spectacol la care vor participa invitați internaționali costă 8,9 euro, iar o parte din încasări vor fi donate organizației caritabile Ginger Soul.

Trupa româno-sârbă AXIS a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună. De-a lungul anilor, formaţia a lansat albumul de debut, „First Punch”, un material discografic înregistrat la Belgrad. În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivaluri de blues de acolo, Blues în Hell. Anul 2019 marchează primul turneu național al trupei, ce a constat în peste 30 de concerte, cea mai importantă prestație având loc la festivalul de jazz de la Nis, Nisville Jazz Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.