Dominic Fritz despre acuzațiile că ar fi spion german: „Toate atacurile și...

Dominic Fritz despre acuzațiile că ar fi spion german: „Toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi îmi arată că suntem pe drumul cel bun”

15
DISTRIBUIȚI

În ultimele zile, pe rețelele de socializare au circulat mai multe articole care speculau faptul că Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, ar face parte din serviciile secrete germane.

„În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reușea să rămână în viață, era dovadă că avea un pact cu diavolul și era condamnată la moarte. Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion? «Nu sunt spion» ar fi ceva ce un spion ar spune. Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa? Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală. Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Edilul-șef a explciat că GIZ, agenția de dezvoltare a guvernului german la care și-a început cariera, are peste 22.000 angajați în 120 țări și un buget anual de peste 3 miliarde de euro.


Contribuie la o mai bună educație pentru 8,7 milioane de elevi în lume, a construit un sistem de asigurare medicală pentru 500 milioane de indieni, susține proiecte pentru mici agricultori în Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie în Asia. „Reabilitarea centrului istoric din Sibiu și a Pieței Unirii din Timișoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE. Sunt mândru că am lucrat cu ei”, a transmis primarul Timișoarei.

Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar”, a mai scris Fritz.

„Sunt și mândru de toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun. Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloanele. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese. Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate”, și-a încheiat Dominic Fritz mesajul.

15 COMENTARII

 1. Draga Donimic, eu nu am vazut niciunde aberatia asta cu faptul cum ca ai fi spion german. Din punctul meu de vedere insa imi este extrem de clar ca esti un incompetent sadea pentru functia de priamr al municipiului Timisoara. Spionii sunt oameni extrem de intelgenti si competenti in multiple domenii, fapt ce in mod cert nu te caracterizeaza, deci poti fi linistit.

 2. Donimic te lauzi singur? Iti aduci singur ,,acuze,, cu iz laudativ?
  Cum spunea cineva mai sus,la cat esti de incompetent maxim casier la Lidl ai fi fost in Germania…

 3. Grija mare ca la cata prostie e in Tm chestia asta o sa prinda , chiar va crede lumea asemenea lucruri . Dupa cum se vede , multi se asteapta ca in 5 luni Fritz sa transforme Tm (in realitate craiova) in Zurich .

 4. Salutare
  Vad ca multa lume au asteptari mari si critica pe actualul Primar, dar ma intreb , ce poti face in catenva luni , cand au trecut 30 de ani de la Revolution si nu sa intamplat mare lucru in Timișoara.
  E bine ca aveti pe cine critica ca nu se vede nimic in 5 luni.
  Lasati oamenii sa munceasca si dupa patru ani puteti s-ai taxati.
  Dar daca doar acuzam si nu sprijinim si punem si noi cetatenii putin umarul, peste 30 de ani avem aceleasi intrebati si rezultate pe care le avem si astazi.
  Pina nu se face regionalizare in Romania nu se intampla mare lucru.
  E o parere.

  • Friț – USR sunt cei mai incompetenți de 30 ani încoace sau de 50. Cu sau fără regionalizare. Au mințit cetățenii! Uite ce prefect au pus!,, Avocatul țiganilor ” cu mafia imobiliară, al Îngerilor galbeni cu patronul condamnat 16 ani, cu oameni din ăștia rezolvați ce s-a furat în Timișoara și curățați mafia? Sau o faceți mai mare?

  • Proasta parerea ta.Daca tu esti veit in ultimii ani in Timisoara e normal sa aberezi ,,cand au trecut 30 de ani de la Revolution si nu sa intamplat mare lucru in Timișoara.,,
   Te rugam,abtine-te,ca pe langa tot ce ati adus cu voi din zonele de bastina,ni l-ati votat si pe Till Buhoglinda ca atat ati putut cu creierele voastre netezite prin multinationale.
   Scuteste-ma cu incompetentul asta.Robu era cu heirupismul,asta e cu pozele pe facebook.Doua extreme daunatoare acestui oras.
   Si app,daca se face regionalizare sper sa veniti cu viza in Banat.

 5. Din pacate, Dominic, te acoperi de penibil. Nu, nu sunteti deloc pe drumul cel bun. Habar n-aveti pe ce lume sunteti, sunteti incompetenti si infatuati si va bateti joc de votul nostru anti… si anti…

 6. Acuma, nici Banatul nu mai este fruncea de alta data, a ramas cam ceafa. Este nevoie mare de un nou suflu pentru Timisoara. Timisoara trebuie resetata de la 0, lucru care cere timp, cel putin un mandat. Timisoreni nu fiti rai cu neamtu’, sunt si ani din viata lui.

 7. Constituția României art.16(3): „Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.”

  Art.37(1):”Au dreptul de a fi aleşi cetăţenii cu drept de vot care îndeplinesc condiţiile prevăzute în articolul 16 alineatul (3) , dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3)”

  Ce nu e clar? Pe ce lume trăiți? Gogomanul Fritz a refuzat să depună în Instanță documentul cu domiciliul real, așa cum au solicitat contestatarii de la Timișoara și judecătorii. D-l Fritz îi crede idioți pe timișoreni și români?

  • Dacă legea spune că trebuie să fii cetățean român și cu domiciliul în România, judecătorii i-au cerut documentul cu domiciliul și Fritz a refuzat, cum de Fritz e primar? Nu suntem stat de drept? Atunci ar avea dreptate Fritz să-i creadă pe români idioți, dacă nu se respectă constituția și totuși el e validat primar.

 8. La aberatiile care le vomitati face perfect sens de ce in secolul al 15 lea s-a semnat Unio Trio Nationum,eroi adevarati oameni responsabili Nici un valah in functt publice si decizionale.
  Stiau sasii ,maghiarii si secuii ce inseamna sa pui niste analfabeti inculti corupti si incompetenti
  Aka valah = roman dupa 1859 in pozitii decizionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.