„Drag de grai”, concurs de recitare și creație în grai bănățean. Cum...

„Drag de grai”, concurs de recitare și creație în grai bănățean. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș lansează astăzi două concursuri online, adresate iubitorilor de grai bănățean și cursanților Școlii de Artă Timișoara.

Primul dintre acestea, „Drag de grai”,  este un concurs de literatură dialectală, cu două secțiuni, a recitatorilor și a creatorilor de poezie și proză în grai bănățean. Fiecare concurent trebuie să trimită o înregistrare video de maximum cinci minute, în care recită un fragment de literatură în grai bănățean. Pentru a recrea o atmosferă cât mai autentică a Banatului de odinioară, se recomandă concurenților să fie îmbrăcați în port popular. La acest concurs nu există limită de vârstă și oricine se poate înscrie la ambele categorii, cu câte un text. Înscrierile se pot face până în data de 8 martie, pe adresa de email concurs.ccajt@gmail.com.


Jurizarea va ține cont de specificul local al graiului, de dicție și de prezență scenică, precum și de originalitatea sau valoarea estetică a textului prezentat, și vor fi acordate trei premii.

Al doilea concurs, „Școala de Artă Timișoara”, se adresează tuturor cursanților școlii, indiferent de anul de studiu, și urmărește să încurajeze elevii în viitoarea lor relație cu publicul și să-i promoveze pe cei mai talentați. Cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să trimită profesorilor coordonatori, până în 15 martie, îregistrări video sau fotografii, în funcție de specializare, după care, materialele vor fi trimise până pe 19 martie pe adresa de email concurs.ccajt@gmail.com, urmând a fi acordate, pentru fiecar secțiune a concursului, câte trei premii.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.ccajt.ro. Toți câștigătorii vor fi promovați pe platformele media ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș și vor fi implicați în viitoarele acțiuni ale instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.