Primarul Fritz nu renunță la supraimpozitarea imobilelor degradate din Timișoara: „Lucrăm la...

Primarul Fritz nu renunță la supraimpozitarea imobilelor degradate din Timișoara: „Lucrăm la o nouă procedură”

0
DISTRIBUIȚI

Supraimpozitarea clădirilor aflate în paragină, votată se fosta administrație, va fi pusă în aplicare și de Dominic Fritz. Este vorba mai ales despre imobile aflate în zone istorice, care nu au mai fost renovate de către proprietari de zeci de ani și strică imaginea orașului.

Primarul a explicat, miercuri, că a renunțat temporar la acest demers, decizie luată încă de anul trecut, întrucât primăria a fost dată în judecată de unii locatari. Procedura va fi însă reluată.

„Supraimpozitarea se va întoarce în Timișoara.


Tot ce am făcut noi – știu că și aici au existat dezinformări – tot ce am făcut noi este că am suspendat procedura actuală pentru că am pierdut toate procesele cu această procedură și era clar că pierdem mai mulți bani decât câștigăm cu această supraimpozitare așa cum era până anul trecut. Există un mic grup de lucru care acum lucrează la o nouă procedură pentru supraimpozitare, sper să pot prezenta în curând ceva. Analizăm, vorbim și cu mai multe bănci despre posibilitățile finanțării”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul a cerut sprijin de la București pentru reabilitarea clădirilor istorice din oraș.

„În acest context, o să revenim cu o informare despre acest fond de 1 milion de lei pentru Timișoara, de la Institutul Național pentru Patrimoniu, unde se finanțează 10 proiecte și unde am discutat cu directorul INP, a fost la mine în vizită săptămâna trecută și, din păcate, nu sunt destule aplicații. O să facem un efort să știe toată lumea. Am discutat variante pentru a crește împreună cu INP acest fond, am discutat și cu ministrul Culturii pentru a crește fondurile pentru clădirile istorice din Timișoara. Deci, încă lucrăm la detalii despre cum ar putea să arate un pachet de diferite linii de finanțare, și din local și din național, poate și din privat pentru că trebuie să facem progrese mai rapide în ceea ce privește patrimoniul arhitectural în Timișoara”, a mai precizat primarul Dominic Fritz.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.