Curtea de Apel București a anulat ordinul de carantinare pentru 72 de...

Curtea de Apel București a anulat ordinul de carantinare pentru 72 de ore emis de Raed Arafat pentru Timișoara și localitățile din jur

4
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel București a hotărât astăzi că cele 72 de ore de carantină impuse la începutul acestei săptămâni direct de la Departamentul pentru Situații de Urgență pentru Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă, au fost ilegale. Acțiunea în instanță a fost intentată de Patronatul Ho-Re (Hoteluri – Restaurante) Timișoara, a transmis stiridetimisoara.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat, șeful DSU, a luat decizia în baza articolului 7, indice 1, din OUG 11 / 2020, aprobată prin Legea 20 / 2020.


Potrivit acestuia, „pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al DSU (…) să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricții temporare de circulație, precum și măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituțiile publice centrale și locale”.

„Ce am făcut cade în sarcinile mele ca șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, indiferent că e dr. Arafat sau altcineva, sunt niște sarcini pe care le avem, iar la un moment am considerat, după consultarea cu mai mulți colegi, cu specialiști, că era normal să nu întrerupem brusc carantina de la Timișoara până nu încercăm toate posibilitățile să convingem că această carantină a început să producă efecte”, a spus Raed Arafat, marți, în emisiunea PRESSALERT LIVE.

Cu toate acestea, ordinul de carantinare a fost anulat de Curtea de Apel București astăzi, la două zile după ce perioada respectivă expirase. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată în termen de două zile.

Între timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis oricum prelungirea carantinei pentru cele cinci localități, carantină valabilă până miercurea viitoare.

4 COMENTARII

  1. „valabilă până miercurea viitoare” pe dracu’ sa va pieptene, ca o sa fie din nou si din nou si din nou, pana la nesfarsit sau pana este lichidat intregul aparat mafiot numit „guvernul romaniei”, intr-un fel sau altul.

  2. asta e „justitia independenta”? de ce nu s-au autosesizat instantaneu? si nu au dat decizia instantaneu. cu asa curte de apel, iti poti baga p*la in ea de tara. tara nimanui. cica avem drepturi. pai in cazul asta poate devin si drepturile guvernantilor optionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.