A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru un bazin de...

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru un bazin de înot la Jimbolia FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de proiectare și execuție pentru construirea unui bazin de înot la Jimbolia, cu grupul de firme alcătuit din SC JDA Consult (în calitate de lider), Vast Inkomen și CIV Group, care a câștigat licitația publică pentru realizarea acestei investiții, una din cele mai mari ale administrației județene. Construirea bazinului este gândită pentru întreaga zonă de vest a județului, urmândca acesta să fie deschis tuturor celor care doresc să practice acest sport, dar principalii beneficiari vor fi elevii din zona Jimbolia. Bazinul va putea fi utilizat, simultan, de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Investiția de la Jimbolia este un proiect-pilot, pe care administrația județeană dorește să-l multiplice în mai multe zone din Timiș, căci în prezent, infrastructura sportivă este concentrată la nivelul Timișoarei.

Firmele care au câștigat licitația au la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrării, primele șase luni fiind destinate elaborării proiectului tehnic. Valoarea contractului se ridică la peste 9 milioane de lei, din care 6,4 milioane reprezintă costurile instalațiilor  și construcțiilor necesare, iar restul, cheltuieli pentru dotări, echipamente tehnologice și funcționale. Inițial, se preconiza ca investiția să fie finanțată din bugetul propriu al județului, dar suma a fost  obținută recent de la bugetul de stat, CJT urmând să suporte doar costurile TVA. Președintele CJT, Alin Nica, subliniază că degrevarea bugetului județului de această cheltuială substanțială permite o diversificare a portofoliului de lucrări în infrastructură.

Bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, o capacitate de 65 de persoane și va fi prevăzut cu toate dotările necesare, de la vestiare, dușuri și grupuri sanitare până la cameră de filtrare, pompare și clorinare și spații administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.