Protestatarii anti-mască s-au dus, azi noapte, acasă la primarul Fritz să-i ceară...

Protestatarii anti-mască s-au dus, azi noapte, acasă la primarul Fritz să-i ceară demisia

7
DISTRIBUIȚI

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei, într-o mișcare desfășurată sincron.

În Timişoara, aflată în continuare în carantină din cauza incidenței ridicate a răspândirii COVID 19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască, în jurul orei 1. Au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți” și au mărșăluit de la Catedrala Mitropolitană prin centrul orașului și la sediul Poliției Timiș. Protestatarii au mers și acasă la primarul Dominic Fritz și au scandat „Demisia”. Primarul nu a avut nicio reacție. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale.

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piața Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții.


Au scandat, au intonat imnul „Deșteaptă-te române”, apoi au plecat în marș pe marile bulevarde ale Sibiului. Ei au spus că își doresc înapoi libertatea, pentru că de un an de zile simt că nu mai sunt liberi, și reinstaurarea legii în țară. Protestatarii au scandat „Jos masca”, „Ieșiți din casă e și țara voastră”, „Jos restricția”, „Ne-ați umilit” sau „Jos Arafat”.

De asemenea, în Constanţa, zeci de persoane au participat la un protest spontan. Ei au scandat mesaje împotriva guvernului şi a restricţiilor impuse. Protestatarii au strigat . „Libertate”, „Hoţii” sau „Masca jos”, „Deschideţi HoReCa”, „Jos Chiţac (Vergil Chițac – primarul orașului)” şi „Jos Guvernul”.

În oraşul vecin, Brăila, peste o sută de persoane au ieşit să protesteze și au scandat „Libertate”, „Demisia” sau „Brăila, trezeşte-te”.

Și la Galați au fost proteste faţă de noile restricţii de circulaţie impuse de Guvern începând din weekend. Oamenii au strigat „Libertate”, „Ieşiţi în stradă” şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei.

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Proteste de acest fel au fost și în Pitești, în Arad și în alte orașe mari ale țării.

7 COMENTARII

  1. Au fost o adunătură de ciorii nu protestatarii..A nu se confunda această adunătură de Țiganii cu Timișoreni..ăștia sunt veniți de la sate gen checea giulvaz.etc

  2. În logica mesajului, domnul Marius Popescu face ca Brăila să fie oraș vecin cu Constanța.

    Domnule Popescu, care este limita distanței pentru care doua orașe pot fi considerate vecine ? Este Oradea oraș vecin cu Timișoara ? Dar Deva ?

  3. ce-i aia „anti-masca”? ce-i aia „anti-carantina”? sa vrem sa-i aparam pe cei vulnerabili nu se poate, nu-i asa? singura solutie e „carantina”? luati p*la si tot ce urmeaza, guvernantilor! in chinuri groaznice sper sa muriti!

  4. Numai troli platiti, plozii securistilor si criminalilor revolutiei si indivizi cu grave probleme psihice protesteaza si o dau in ridicol cu nationalismul, rasismul si extremismul. Pacat ca toate institutiile de forta din timis sunt controlate de securiate , altfel NU exista asemenea discurs si ceri te

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.