Război total între PNL și USR în AGA de la Colterm. De...

Război total între PNL și USR în AGA de la Colterm. De la „abuzați, ne luați de fraieri” la „două aripi în PNL când e vorba de cărbune la Colterm – Gorj și Bozovici”

3
DISTRIBUIȚI

Scandal monstru între PNL și USR în adunarea generală a acționarilor de la Colterm. Primul președinte de ședință a fost liberalul Dan Diaconu. Nici nu a apucat să citească ordinea de zi cu cele 11 puncte că o USR-istă a cerut să fie introdus pe ordinea de zi un punct cu demiterea consiliului de administrație. Motive, fără număr – de la pierderi de 85 milioane lei în perioada 2017 – 2019 până la un credit luat cu dobândă la dobândă.

„Tocmai am primit demisiile înregistrate la societate ale celor din consiliul de administrație. Nu vă mai trebuie punct suplimenta. Visul vi s-a împlinit cu ochii”, a comentat ironic Diaconu, adresându-se aliaților din USR PLUS. Unul dintre consilieri a observat că demisia președintelui CA, Emilian Valea, nu este semnată și lipsea demisia lui Cristian Miclăuș. „În cinci minute o aveți semnată”, a anunțat Valea care era conectat prin Skype. „Domnul Diaconu, sunteți partid mare, v-ați grăbit, rezolvați și cu demisia lui Miclăuș, fiți organizați”, i-au strigat USR-iștii. „Eu nu coordonez nimic. Am primit niște hârtii”, le-a replicat fostul viceprimar. Pentru că USR-iștii cereau să fie introdus pe ordinea de zi și alegerea unui CA provizoriu, liberalii au început cu șicanele: „Care e graba? Ce doriți? Dacă demisiile sunt înregistrate la societate. Trebuie să revocați neapărat ceva?”. Liberalul Lucian Căldăraru a pus punctul pe I: „miza e ca colegii noștri de la USR să bifeze politic. Hai bifați, puneți pe Facebook, că ați făcut ceva la o societate care merge prost de la revoluție încoace”.

Când a văzut că USR-iștii în frunte cu Ruben Lațcău insistă suplimentarea ordinii de zi, Dan Diaconu s-a retras din funcția de președinte de ședință și la butoane viceprimarul, în urma votului la care PNL s-a abținut, dar au votat alături de USR PLUS și PSD și Pro România. Pe la 16,55 a ajuns și demisia lui Miclăuș. Și a lui Valea, tot nesemnată. „Dacă ăsta e președintele de CA pe care PNL l-a susținut până acum, asta e”, a comentat Lațcău. Useristul Dam Reșitnec a început să propună amânarea punctelor de pe ordinea de zi, rând pe rând, și s-a votat, iar liberalii au luat foc. „Abuzați. Ne-ați chemat aici pentru una și faceți alta. Ne luați de fraieri”, a sărit Sandu Ștefan. Până la urmă, fără votul liberalilor, a trecut noul CA, care are un mandat de patru luni, USR-iștii prezentând ca fiind unul „de profesioniști” – Mîțu Cristian (administrator, consultant în domeniul energiilor din surse regenerabile), Jude Alexandru (director general, Hidrotim SA), Ciprian Șorândaru (conferențiar universitar, decanul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universității Politehnica), Irina Dumitrescu (economist, auditor), Andrei Pelin (conferențiar universitar la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest), Ioan Doboși (director executiv, Demark Construct) și Marian Mocan (profesor inginer, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul Universității Politehnica).

Dar scandalul nu s-a oprit aici, pentru că liberalii au „luat foc” din nou când actualul director Petre Nenu a început să vorbească despre problemele descoperite în ultimele zile – de la clienți nefacturați, până la cum fostul director Emil Șerpe a câștigat „printr-un simulacru de concurs” funcția de director adjunct.


Când a ajuns la contractele de reparații la școli, a sărit Dan Diaconu întrebând de ce discută astfel de chestiuni dacă ordinea de zi a fost amânată. „Există două aripi în PNL când e vorba de cărbune la Colterm – Gorj și Bozovici”, a comentat Lațcău. Deși s-a votat la vedere, ulterior s-a cerut și vot secret ca să nu fie contestații după. „Când o să terminați cu greaua moștenire?” s-a întrebat Diaconu, iar Lațcău l-a contrat spunându-i că „terminați cu mentalitatea asta, «a mea». Colterm-ul nostru în care am numit oamenii noștri. Nu este al meu, este al nostru, al timișorenilor”.

Consiliera USR Aida Szilagyi a susținut că „parcă suntem în Kafka. Nu am văzut niciodată atâta lipsă de respect și responsabilitate. Cei din CA în loc să vină să răspundă pentru ce au făcut, ne-au trimis niște documente, după care au demisionat”, iar replica liberală a fost „de ce vă comportați așa, sunteți aliații noștri?”. Viceprimarul Cosmin Tabără a concluzionat că „discutăm în contradictoriu a proasta de aproape două ore, fără să rezolvăm nimic. Sunt iritat că ai mei colegi îmi tot spun de ce a fost. Trebuie să vedem ce rezolvăm de acum încolo. Cei din CA și-au dat demisia. Mai contează că nu au făcut-o în fața noastră? Trebuia să aducem eșafoade și să-i spânzurăm?”. Sandu i-a ținut isonul, avertizându-i pe useriști că „dacă veți continua așa. nu văd nimic bun în continuare”, iar Moșiu le-a transmis că regretă „nivelul degradant și penibil la care s-a ajuns în Consiliul Local Timișoara. Nu credeam că s-a ajuns atât de jos. În afară de circ, reproșuri, mai sunteți în stare de altceva?”.

Concluzia a fost trasă de Ruben Lațcău – „am făcut o terapie de grup la această ședință”. După câteva secunde, Dan Diaconu le-a reproșat celor din USR că „nu ne-ați consultat în privința bugetului, ca aliați”. „Nu am făcut altfel decât cum s-a întâmplat la consiliul județean”, au replicat useriștii.

Vă reamintim că, în această săptămână, viceprimarul Ruben Lațcău a dezvăluit la PRESSALERT LIVE o parte dintre problemele pe care noua administrație a început să le descopere la Colterm. Printre cele mai importante: compania măcinată de datorii care are în grijă livrarea de căldură și apă caldă pentru zeci de mii de familii din Timișoara a furnizat în ultimii ani cantități semnificative de agent termic în valoare de milioane de lei, către mai mulți clienți, dar pentru care nu s-au emis facturi.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.