Reacția primarului Fritz la protestul care a ajuns și în fața locuinței...

Reacția primarului Fritz la protestul care a ajuns și în fața locuinței sale: „Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă”

10
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a reacționat pe pagina sa de Facebook după ce a fost înjurat de protestatari duminică noaptea.

Fritz a precizat că a respectat și va respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta, mai ales la Timișoara, orașul libertății.

„Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte. Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii.


Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida”, a transmis primarul orașului.

Dominic Fritz mai este de părere că aceste persoane nu își doresc un dialog și sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean.

„Nu, Timișoara nu-i a lor. Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel național. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă. Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul”, a transmis edilul pe pagina sa de Facebook.

10 COMENTARII

 1. esti idiot, fritz, si se vede. tu crezi ca lumea e de acord cu tine daca sta in casa de frica amenzilor? 10plm de juvete ce esti. DEZINSECTIA AI REZOLVAT-O?? dar gunoiul? ca vad ca „prioritatea” ta cu virusul e frectie. unde sunt rezultatele?

 2. cat despre „increderea” aia pe care crezi ca a avut-o timisoara in tine, stai tu linistit, ca doar a vrut un oras intreg sa scape de oligofrenul robu, nu te mai bate singur pe umar ca te-ar fi vrut pe tine cineva, sa-ti intre bine in cap.

 3. Mnoa fritz draga ti-am spus ca nu faci multi purecii in scaunul de primar!!! vai de soula ta te-au ochit ciorile jar mananci ca astia te vor teroriza seara de seara ..ciorile stau in jozefin ..te vor stresa de dragul artei

 4. Cine te-o vrut ma? Tu ai fost alegerea dintr-e un rau mai mare si un rau mai mic.Nu am avut noi de ales mai bine zis, nu ca te-am ales noi pe tine.Si ce tot o ti cu vaccinarea in masa nu or murit inca destui de la ele? Ati vazut ca 2 nu isi fac efectul acu incercam cu 3?Timisoara oras liber DA al cetatenilor urmasi din 89 a caror parinti/bunici au varsat sange pe scarile Catedralei ca noi sa fim liberi.Vb de haotisme si persoane care induc aceste forme de protest si ca te injura…. oare de ce? Eu cetatean al timisoarei in momentul de fata ma vad legat in lesa….oare nu cumva si restul simt lafel?S-a nu mai vorbim si de faptul ca schimbati legile dupa bunul plac si la ora actuala ai nevoie de vreo 3 declaratii sa poti sati scoti cainele la pi…at.Bunul simt al nostru a murit odata cu al vostru tineti cont de asta….

  • Rrobu era prin Timisoara si impartea lapte si miere din prima zi de mandat. Prost mai esti ba penelistule.

 5. Voi aveti ma bun simt? Mor oamenii in spitale pentru ca mergeti dupa protocolul dementului de arahat, medicamente pe care medicii le folosesc in alte tari nu vreti ca-s ieftine, criminalilor.
  L-am auzit pe boul ala de seidler ca cei care nu poarta masca sunt needucati.
  Bai criminalilor, tocmai ca suntem educati, citim, ne informam nu luam de-a gata porcariile USSR.

 6. Efectul vizitei manifestanților la locuința lui Fritz s-a văzut imediat: După 20 de zile de carantină în care rata de infectare a crescut, după manifestația la locuința lui Fritz rata de infectare în Timișoara a scăzut. Asta este calea de a scăpar de covid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.