ADR Vest, noi pași spre finalizarea POR 2021 – 2027, prin care...

ADR Vest, noi pași spre finalizarea POR 2021 – 2027, prin care CE pune la dispoziție peste 1,1 miliarde de euro. Ce trebuie să știe IMM-urile interesate

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Regional Vest 2021-2027, a transmis Comisiei Europene cea de-a doua versiune de lucru a programului, împreună cu o serie de studii și analize care identifică nevoile prioritare la nivel regional și fundamentează viitoarele investiții propuse spre finanțare.

POR Vest 2021-2027 este primul program operațional elaborat direct la nivelul Regiunii Vest, adaptat nevoilor locale, precum și principalul instrument de finanțare din fonduri europene disponibile la nivel regional, cu o alocare financiară care va depăși valoarea de 1,1 miliarde de euro.


Principalul obiectiv al noului program este acela de a transforma regiunea Vest într-una competitivă la nivel european, cu accent pe cercetare, dezvoltare și inovare, care să poată atrage investiții de pe piața internă și internațională, să aibă un sistem educațional modern, localități cu mediul protejat și un nivel ridicat de viață al comunităților.

În perioada următoare vor avea loc negocieri cu comisia și, în paralel, colaborări cu unitățile administrativ-teritoriale, care vor fi sprijinite în identificarea și pregătirea de proiecte pentru dezvoltarea locală și regională, precum și cu firme private, în special IMM-uri, pentru a obține finanțările de care au nevoie. După finalizarea negocierilor, ADR Vest va propune un calendar al lansărilor de apeluri de proiecte și va publica ghidul solicitantului pentru fiecare componentă în parte.

Actuala versiune a POR Vest 2021-2027 și documentele aferente pot fi consultate pe site-ul ADR Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.