Amenzi la o înmormântare la care participau prea multe persoane, după un...

Amenzi la o înmormântare la care participau prea multe persoane, după un „live” pe Facebook

0
DISTRIBUIȚI

O slujbă de înmormântare la care participau mai multe persoane decât permite actualele restricții de pandemie a fost „vizitată” de polițiștii timișeni, care au amendat organizatorul evenimentului și 12 dintre participanții la eveniment.


Oamenii legii s-au autosesizat după ce au văzut numărul prea mare de persoane într-un clip transmis în direct pe Facebook de unul dintre participanți.

„Azi, 10 aprilie 2021, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, s-au sesizat din oficiu în urma vizionării unor imagini postate pe o rețea de socializare, din care reieșea că în interiorul cimitirului din localitatea Chișoda, se desfășoară o slujbă religioasă de înmormântare la care participa un numar mare de persoane. Deplasându-se la fața locului au constatat că evenimentul religios se încheiase, însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat organizatorul evenimentului, și l-au sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, polițiștii au reusit identificarea a 12 participanți la eveniment, care au fost sancționați cu amendă in valoare de 500 de lei fiecare”, a transmis IPJ Timiș.

Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, urmând ca în cursul cercetărilor să fie identificate toate persoanele care au participat la acest eveniment.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.