Înfrângere şi cu garda „mai tânără” pentru ASU Politehnica. Ciucul a câştigat...

Înfrângere şi cu garda „mai tânără” pentru ASU Politehnica. Ciucul a câştigat derby-ul suferinţei din play-off

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Alb-violeţii au suferit un nou eşec în play-off. Singurul gol al partidei dintre ASU Politehnica şi FK Csikszereda, scor 0-1, a fost marcat de Marvin Schieb, fost component al bănăţenilor. Dan Alexa nu a mizat în acest meci pe mai mulţi jucători cu experienţă.

Mera, S. Popovici, Cioinac şi Munteanu sunt jucătorii pe care timişorenii nu au mizat azi în runda a 5-a a acestei părţi secunde de sezon. Motivele sunt diverse, dar în principal „Chirurgul” a dorit să schimbe liniile după seria dezamăgitoare din această primăvară. Tinerii au adus un plus de viteză, dar nu şi cel aşteptat pe tabelă.

Mai mult, ciucanii au lovit la primal or ocazie, în minutul 14, când Schieb a reluat din careul mic dintre Jurj şi Bocşan. Gazdele au avut mai mult mingea, dar Ivanovici şi R. Rus nu au fost inspiraţi la finalizare. Aşa cum nici oaspeţii nu au mai oferit multe emoţii la poarta adversă. Doar prin Jebari, ex-utist care a ameninţat însă mai multe de la distanţă, aşa cum s-a întâmplat în minutul 50, când Hindrich s-a opus cu degetele… După această fază a dispărut însă şi ultimele oportunităţi clare. Deşi ASU Poli avea nevoie de gol, mai mult s-au remarcat tinerii U18. După acţiunile lui Denis Radu din prima parte, un alt puşti, Doru Andrei, a mai împrospătat jocul la mijloc, un plus de creativitate acolo, dar nu şi-n faţa porţii, unde alb-violeţii rămân mai mult decât datori.

ASU Politehnica e acum singură pe ultimul loc din play-off – 6, cu 33 de puncte, ciucanii s-au „dus” şi ei la cota 36.


Vinerea viitoare (ora 15.00) alb-violeţii au examen tot acasă, cu Dunărea, singura formaţie căreia i-a smuls puncte până acum în play-off (remiză albă la Călăraşi).

ASU Politehnica: Hindrich – Jurj (61, D. Andrei), Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile – Codrea, Coadă (46, Ignea) – D. Radu, R. Rus (71, Plazonja), Ivanovici – Axente (71, Manea). Pe bancă: Păduraru – Bîrlovean, Casado, Radunovic, Sofran. Antrenor: Dan Alexa.

FK Csikszereda: Gyenge – Takacs, Csonka, Apro, Bor – Csuros (cpt.) – Pinter (87, Savin), Jebari (77, Meszaros), Bara, Schieb – T. Suciu (83, Rotar). Pe bancă: Karacsony – Palmeş, Gergely, Bauza, Bujdoso. Antrenor: Valentin Suciu.

„Eşec, dar după cel mai bun joc al nostru, Ciucul, o dată a intrat în careu şi a înscris, noi am făcut-o mai des. Am fost echipa agresivă, am arătat bine din punct de vedere al jocului, din păcate ne lipseşte golul. Ne-a lipsit execuţia finală, trebuia să fim mult mai incisivi în careul advers…”, a declarat Dan Alexa. “Au fost şi probleme medicale, dar, repet, linia noastră în momentul acesta e să întinerim echipa. Sigur, ei fac parte din lot, jucătorii tineri care au evoluat astăzi au adus o altă dinamică. Până la urmă au fost mult mai agresivi, mult mai rapizi şi trebuia să se întâmple lucrul ăsta la Poli, pentru că pregătim şi sezonul viitor. Avem jucători tineri care au potenţial de creştere iar astăzi mulţi au arătat bine spre foarte bine”, a mai spus Dan Alexa despre absenţele cu „nume” din lot.

„Din punct de vedere al punctelor, într-adevăr un derby al suferinţei, şi jocul prestat de noi azi a fost un chin pentru suporteri, pentru că cred că a fost unul dintre cele mai slabe jocuri ale noastre. Dar aşa este în fotbal, jocurile în care am prestat un joc consistent şi am avut multe ocazii, le-am pierdut. Astăzi nu ne-am creat foarte multe ocazii, a fost un încâlcit, foarte încâlcit în unele momente, dar am reuşit să luăm cele trei puncte, ceea ce trebuie să ne dea moral pentru viitor”, a spus şi Valentin Suciu, „principalul” Ciucului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.