ASU Politehnica, la a treia dispută cu FCU Craiova în acest sezon....

ASU Politehnica, la a treia dispută cu FCU Craiova în acest sezon. Dan Alexa: „Este un meci dificil, chiar dacă i-am bătut în Cupă”

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii vor avea cu oltenii „lui Mititelu” cele mai multe dispute directe în acest sezon. Asta pentru că, pe lângă faptul că se află în acelaşi eşalon, cele două s-au „văzut” şi în Cupă. ASU Politehnica are un bilanţ pozitiv după primele două întâlniri cu FC U Craiova 1948: un egal alb pe „Ştiinţa”, respectiv acel 3-1 pe terenul „juveţilor” în competiţia K.O. Următoarele dispute dintre cele două par şi cele mai importante, prima va fi sâmbătă, pe „Ion Oblemenco”, în turul play-off-ului.

„Ne aşteaptă un meci greu, Craiova e o echipă care de la începutul sezonului şi până acum a fost mereu în primele trei locuri, e o echipă foarte puternică, o echipă de forţă, o echipă foarte bine organizată de la venirea lui Eugen Trică. Este un meci dificil, chiar dacă i-am bătut în Cupă, meciul acela a avut istoricul lui, a fost acea eliminare a lui Baeten, care ne-a facilitat victoria. E un meci cu miză, îmi doresc de la echipa mea să-şi păstreze determinarea pe care au avut-o la Călăraşi, la Călăraşi am arătat mult mai bine decât în precedentele două jocuri, îmi doresc să nu aibă presiune. Repet, îmi doresc să joace dezinvolt, suntem echipa care vrem să producem marea surpriză. Cred că presiunea trebuie să fie pe Craiova în momentul acesta”, a declarat Dan Alexa.

Craiovenii au fost campioni la schimbat antrenorii în această stagiune. Revenind acum la tehnicianul care i-a promovat, Eugen Trică. „Joacă mult mai direct, nu mai fac greşeli, Stângă era antrenorul care le cerea foarte mult să joace, să rişte, puteai găsi spaţii în spatele fundaşilor lor.  Cu Trică s-au schimbat, evoluează cu doi atacanţi, joacă mai direct, nu-şi asumă foarte multe riscuri şi, dacă urmăriţi, foarte puţine situaţii de poartă au adversarii împotriva lor. Meciul de la Mioveni a fost un meci închis, unde Mioveniul rar a intrat în careul lor.


Cred că asta este forţa lor, e o echipă foarte puternică în duelurile unu la unu, aici au reuşit ei tot timpul să facă diferenţa, e o echipă robustă, care în orice moment poate să fie periculoasă, atât la fazele fixe, cât şi în situaţii de joc. Au jucători buni, sigur, şi-au permis lucrul acesta, cred că au cel mai mare buget din Liga 2. Şi, bravo lor, că-şi doresc foarte mult să promoveze şi fac eforturi, din punctul ăsta de vedere au tot respectul meu. Dar şi noi suntem o echipă care atunci când e organizată şi are determinare poate câştiga împotriva oricărei echipe. Important e să păstrăm concentrarea şi să fim mult mai prezenţi în joc faţă de alte partide”, a caracterizat Dan Alexa adversarul dar şi puterea propriei echipe.

Interesant e că pentru acest duel, atât Alexa, cât şi Trică, vor privi disputa din tribună. „Chirurgul” are de îndurat ultima rundă pe bară dintre cele trei dictate la jocul cu Pandurii, în timp ce Eugen Trică a fost eliminat la finalul disputei de la Mioveni, scor 0-0. 0-0 a făcut şi ASU Poli în prima etapă din play-off, la Călăraşi. „Mă aştept la un meci în care cine va face mai puţine greşeli acela va câştiga. Suntem antrenori, atât eu şi Trică, antrenori care ne organizăm bine echipele… Eu cred că va fi un meci cu situaţii de a înscrie, pentru că atât la noi, cât şi la Craiova, sunt jucători care pot face diferenţa şi jucători care în anumite momente poate să facă ceva”, a concluzionat Alexa. La alb-violeţi sunte aşteptaţi să revină în prima echipă Mera şi Cioinac, nefiind înregistrate alte absenţe.

„Mergem cu încredere la Craiova, după jocul bun de la Călăraşi , suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte dificil, vrem să arătăm că suntem o pretendentă la promovare şi, pentru asta, e nevoie să jucăm fotbal, să arătăm determinare, să fim concentraţi în fiecare moment al jocului şi să exploatăm la maximum greşelile”, a spus şi Mircea Axente, atacant care s-a refăcut după micile probleme acuzate pe finalul disputei cu Dunărea.

„Avem ascendentul moral, nu ne-au învins cei de la Craiova, avem o victorie în Cupă şi acel egal din campionat, meci pe care puteam să-l câştigăm dacă eram mai atenţi, şi mergem clar să câştigăm acolo. Ca să putem să prindem primele două locuri e nevoie să începem să câştigăm”, a precizat atacantul cu referire la acel 0-0 din sezonul regular, respectiv triumful bănăţenilor – 3-1 în Cupă pe stadionul din Bănie.

Partida FCU Craiova 1948 – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 14.00 (Digi, Look, Telekom), în etapa a II-a a play-off-ului Ligii 2. Gazdele ocupă locul 2, cu 36 de puncte, înaintea acestei runde, cu trei mai multe decât timişorenii, clasaţi pe 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.