Consilierul local Rodica Militaru s-a răzgândit: doar hrănirea porumbeilor în spațiul public...

Consilierul local Rodica Militaru s-a răzgândit: doar hrănirea porumbeilor în spațiul public va fi interzisă la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali Rodica Militaru (USR PLUS) și Radu Țoancă (PSD) s-au contrazis, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, pe tema hrănirii porumbeilor și a obținerii acordului vecinilor pentru a avea un animal de companie în apartament.

Întrebată dacă hrănirea porumbeilor era o problemă urgentă, consilierul municipal Rodica Militaru (USR PLUS) a răspuns: „nu era o problemă urgentă fără de care nu puteam trăi așa cum am trăit atâtea zeci de ani. Dar dacă vrem să rezolvăm o problemă nu avem bagheta magică să o rezolvăm de azi pe mâine. Trebuie să o începem din timp, un timp suficient până în 2023 când vom fi capitală culturală. Atât durează până se pot implementa niște soluții civilizate și umane”.

Rodica Militaru a explicat cum au luat naștere inițiativele.

„Din ianuarie, ne-am pus problema acelui acord al vecinilor pentru a deține un cățel sau o pisică într-un apartament de bloc.


Așa cum este acum HCL 371 din 2007 poți deține un cățel sau o pisică nu doar cu acordul majorității proprietarilor, ci mai ales cu acordul vecinului limitrof. Deci dacă sunt 20 pe o scară și 18 spun da, poți să ții cățelul, dar vecinul de alături spune: nu, eu nu sunt de acord, așa cum este acum HCL, votul lui este decisiv. Și am discutat în grupul de consilieri locali USR dacă este o măsură corectă, mai ales că am primit multe semnale că acest acord este abuziv și șicanator. Și am ajuns la concluzia că este o problemă de care merită să ne ocupăm. În continuare, colegul meu Răzvan Stana de la USR a preluat inițiativa și a creat un grup de lucru compus din toate părțile interesate, adică asociații pentru protecția animalelor, federația asociațiilor de locatari, medici veterinari, asociația chinologică. Au fost mai multe întâlniri, ne-am consultat și cu columbofilii pe parcurs”, a spus Rodica Militaru.

În replică, Radu Țoancă a spus că nu este de acord cu prevederea că nu trebuie să ai nevoie de acordul vecinilor ca să crești un cățel în apartament.

„Porumbeii nu vor dispărea, sunt vreo 400 de milioane de porumbei în toată lumea. Toate orașele mari se confruntă cu aceeași poveste. Nu știu dacă o amendă de 100 sau 200 de lei cum au gândit-o dumnealor rezolvă părerea porumbeilor din Piața Victoriei sau care sunt soluțiile și țin de buget, de o anumită strategie. Nu consider aceste lucruri o prioritate a Timișoarei în 2021”, a spus consilierul local de la PSD.

Rodica Militaru a mai spus că după dezbaterea publică de luni, va schimba ceva în proiectul său, și anume că se amână interzicerea hrănirii câinilor și a pisicilor pe domeniul public până când primăria nu va avea un adăpost propriu gestionat de asociațiile de protecția animalelor deoarece contractul cu Danyflor va înceta în septembrie 2022.

2 COMENTARII

  1. A ajuns să conducă Timișoara, la aproape 70 de ani, fosta comunistă și probabil securistă din partea Usr, care a mințit populația că ei nu sunt traseiști sau securiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.