Începe refacerea pasajului din Freidorf, fost IMAIA. Cât costă contractul de proiectare

Începe refacerea pasajului din Freidorf, fost IMAIA. Cât costă contractul de proiectare

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a semnat, miercuri, contractul de proiectare pentru reabilitarea pasajului Slavici – Polonă (fost IMAIA), una dintre construcțiile inginerești abandonate ale orașului, care însă poate asigura legături rutiere importante.

„Zona Polonă a fost ignorată mulți ani și trebuia demult ca Primăria Timișoara să își îndrepte atenția spre acest cartier. O facem noi acum, prin reabilitarea pasajului Slavici, un pasaj construit în 1982 și care asigură accesul atât spre zona industrială, cât și zona Polonă și localitățile limitrofe, cum ar fi Utvin, unde locuiesc numeroase persoane, care lucrează în Timișoara.


În prezent, circulația pe pasaj este restricționată din cauza stadiului avansat de degradare a structurii. Nivelul de degradare este atât de ridicat, încât impune lucrări de reabilitare și înlocuire a unor elemente structurale”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Etapele contractului de proiectare includ obținerea de avize sau acorduri pentru reabilitarea pasajului, elaborarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor) etc.

După reabilitare, pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, trotuare și se dorește să fie proiectate chiar și piste pentru biciclete. Se va lucra și la rețelele edilitare, de  iluminat public, gaz, apă, canalizare etc. și vor fi amenajate și zone verzi.

„Ne vom focusa atenția pe cartierele Timișoarei, cum este și zona Polonă, dar și altele și vom reabilita și alte construcții inginerești abandonate ale orașului”, a mai spus Dominic Fritz.

Licitația pentru servicii de proiectare a fost câștigată de SC BRIDGE CONSULT SRL, cu o ofertă de 97.907,48 lei fără TVA, iar durata este de 120 de zile. După terminarea proiectării, va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.