Lider Pro România Timiș despre fricțiunile din alianța PNL – USR PLUS:...

Lider Pro România Timiș despre fricțiunile din alianța PNL – USR PLUS: „Ei s-au unit certați”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Birău, primarul comunei Variaș și co-președinte al filalei județene Pro România, este de părere că alianța dintre USR PLUS și PNL nu este una naturală, dar spune că partidul său nu vrea să joace rolul de pivot între cele două.

„Pro România are 67 de consilieri, ceea ce nu am avut acum doi ani de zile. E clar că nu avem momentan forța unui partid parlamentar, dar avem puterea de a participa la majorități și să participăm la administrație în județul Timiș, să fim constructivi pentru comunitate. Deocamdată, la nivelul județului Timiș există o coaliție funcțională, la nivel declarativ. Voturile noastre, atât la nivel județean, cât și în Primăria Timișoara nu au fost date acestei relații. Minoritatea din consiliul județean și municipal nu contează, așa e în Timiș, dar politica ne-a învățat minte. Nu aștept să se certe PNL cu USR PLUS, ei s-au unit certați. Mie mi se pare o coaliție împotriva firii. Cred că fiecare partid are și oameni competenți, care pot să dea plusvaloare, care trebuie să se pună la masă și să aibă un premier care să-i conducă așa cum trebuie. Atâta timp cât PNL și USR PLUS își respectă angajamentele cu care s-au dus la guvernare, inclusiv la nivel local, nu cred că va fi cineva împotriva lor. Noi suntem constructivi, nu destructivi. La Variaș am avut discuții pe proiecte, nu pe funcții. Eu sunt din Variaș, acolo sunt acasă, cred că putem să ne respectăm și să avem discuții directe.


Avem șase viceprimari la nivelul județului, sunt oameni care vin în sprijinul comunității lor, oameni tineri”, a spus Nicolae Birău în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Co-președintele Pro România Timiș spune că formațiunea sa nu va alege o tabără anume în cazul în care alianța se va destrăma. „Nu vom merge într-o parte sau alta, asta e clar. Cu Alin Nica, în calitatea sa de președinte al CJT, dialoghez mai des prin prisma poziției pe care o am în Variaș, spre deosebire de Dominic Fritz, cu care am mai puține legături directe. Acolo sunt consilierii noștri locali, care comunică, și vă spun sigur că au comunicat doar pe anumite proiecte. Ați văzut că am avut abțineri acolo unde au răfuieli în alianță, pe tot felul de consilii de administrație, unde nu am intrat în jocurile politice. Să-și regleze singuri conturile. Invitați am fost, pentru că fiecare dorește să-și asigure cât mai multe voturi. Noi nu ne-am implicat pentru că nu avem acei «băieți» de partid pe care să încercăm să-i propulsăm în anumite posturi. Pur și simplu îi lăsăm să-și tranșeze problemele între ei”, a subliniat primarul din Variaș.

Birău a ajuns în Pro România din PSD și nu exclude posibilitatea unei colaborări cu fostul său partid, pe viitor, mulți dintre membrii Pro România provenind din rândurile social-democraților. „Noi păstrăm legătura cu PSD, suntem aceiași oameni, foști colegi. Am învățat că există viață și după alegeri. Avem dialog cu toată lumea. Am mai discutat și cu Sorin (n.r. – Grindeanu), și cu Fredi (n.r. – Alfred Simonis). Nu regret că am plecat din PSD, mi-am asumat asta, nu am făcut-o pe ascuns. Am plecat când partidul era la guvernare, pentru că așa am simțit în acele momente, și nu am niciun regret. La Variaș am satisfacția muncii depuse și aprecierea oamenilor. Sunt la al treilea mandat, am luat aproape spre 70% din voturi, acolo e satisfacția”, a mai spus Nicu Birău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.