Perimetrul din jurul Gării de Nord din Timișoara transformat, în secret, în...

Perimetrul din jurul Gării de Nord din Timișoara transformat, în secret, în zonă specială de siguranța după uciderea afganului

1
DISTRIBUIȚI

O zonă importantă din Timișoara a devenit, în secret, zonă specială de siguranță după ce un cetățean afgan a fost ucis și un altul a fost rănit după ce au fost atacați de mai mulți conaționali în apropierea Gării de Nord. Informația a fost confirmată, astăzi, la cinci zile de la luarea deciziei, de prefectul de Timiș, Zoltn Nemeth, după ce a fost întrebat de PRESSALERT.ro despre această măsură și despre cum a fost posibil ca după acest grav incident să dispară sutele de migranți care-și făceau veacul pe străzile din Timișoara.

”Măsurile adoptate în ultimele zile au fost identificarea tuturor migranților aflați în spațiile publice, verificarea dacă aceștia sunt dintre cei care au solicitat azil sau nu, dacă sunt sau nu procesați, iar în funcție de situație dacă unii dintre ei erau desemnați și stabilită rezidența în alte centre din țară, au fost conduși către acele centre. Iar cei care nu erau încă documentați sau aflați în evidențele Poliției de Frontieră sau Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă au solicitat azil au fost avuți în vedere de IGI sau dacă nu au solicitat azil au fost avuți în vedere de Serviciul pentru Străini pentru acele centre închise pentru procedurile necesare. Dacă cumva, cum este în cazul majorității, au venit dintr-o zonă galbenă, cum e cazul pentru majoritatea din Serbia, în primă fază se impune carantina în centrele puse la dispoziție de Primăria Timișoara și, mai nou, și de Consiliul Județean Timiș, iar ulterior perioadei de carantină sunt predați către IGI, urmând ca aceștia să facă demersurile legale pentru procedura de aviz și să le stabilească sau nu rezidența într-unul dintre centre”, a declarat prefectul de Timiș.

Zoltan Nemeth a admis că ” într-adevăr, în ultimele zile a fost o acțiune intensă cu privire la acest subiect și ca o acțiune de amploare integrată la care au participat toate structurile MAI.


Au existat câteva locații clandestine în care aceștia se cazau. Acestea au fost avut în vedere de autorități și anterior, existând acțiuni ale IPJ și ale IJJ cu privire la acest subiect pentru că, așa cum bine știți, una dintre aceste locații a fost chiar pe Calea Aradului, unde chiar înainte de acest eveniment (n.r.-crima) nu se mai aflau atât de multe persoane.
Din cunoștințele ele, este avută în vedere o zonă specială de siguranță în jurul Gării de Nord. Știu că există măsuri speciale în ultimul timp în această zonă”.

La solicitarea PRESSALERT.ro, Poliția Timiș a confirmat că ”având în vedere situația generată de evenimentul din data de 19 aprilie a.c., petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, din dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, conform Ordinului 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, s-a constituit zonă specială de siguranță publică în zona adiacentă producerii evenimentului. Astfel, începând cu data de 22 aprilie a.c., s-au instituit dispozitive suplimentare ce vor intensifica activitățile de menținere a ordinii publice. Polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, arme, muniții și substanțe periculoase și altor structuri de poliție judiciară, structuri de poliție rutieră, poliție transporturi, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, al polițiștilor Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, al structurilor Serviciului pentru Imigrări Timiș și a Centrului pentru solicitanți de Azil Timișoara, intensifică permanent activitățile specifice de constatare a infracțiunilor ori altor fapte antisociale și identificarea persoanelor suspecte de comiterea acestora. Aceste activități vor continua să se desfășoare și în perioada următoare pentru prevenirea oricăror fapte care pot pune în pericol siguranța cetățeanului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.