Principalul suspect pentru uciderea migrantului afgan, dat în urmărire. Cei care-l văd...

Principalul suspect pentru uciderea migrantului afgan, dat în urmărire. Cei care-l văd sunt sfătuiți să păstreze distanța și să sune la 112

2
DISTRIBUIȚI

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au anunțat azi că au dispus „punerea în mișcare a acțiunii penale, în lipsă, față de inculpatul A.F., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și tentativă de omor”. Este vorba despre principalul suspect în atacul cu cuțit în urma căruia un migrant afgan a murit, iar altul a fost rănit, în apropierea Gării de Nord din Timișoara.

„În fapt, s-a reținut că în cursul după-amiezii de 19.04.2021, în jurul orei 16:36, inculpatul A.F., cetățean afgan, în timp ce se deplasa alături de alți trei migranți afgani, pe bulevardul Republicii din Timișoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuțit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital. În prealabil, în același context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuțit și unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale.


După comiterea faptelor, inculpatul A.F. a fugit și s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, iar până la acest moment procesual nu s-a reușit depistarea și audierea sa, astfel că în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul A.F., în lipsă, urmând a aduce la conoștința opiniei publice soluția judecătorului de drepturi şi libertăţi”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Forțele de ordine îl caută acum pe principalul suspect în teribila crimă, Ahmet Farhad (cunoscut și ca Moulah) iar cei care-l văd sunt sfătuiți să evite interacțiunea cu acesta și să sune imediat la 112.

„Având în vedere comunicatul emis de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Timiș din data de 28 aprilie a.c., cu privire la evenimentul din data de 19 aprilie a.c., petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara, în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, cu acordul procurorui de caz, vă facem cunoscută imaginea autorului, un bărbat de origine afgană, în vârstă de 27 de ani, în vederea identificării lui. Facem apel la cetățeni, ca oricine recunoaște această persoană din fotografie sau poate oferi informații cu privire la aceasta, să apeleze de îndată Serviciul de Urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. De asemenea, vă recomandăm ca la întâlnirea în spațiul public a acestui bărbat, să păstrați distanța și să evitați orice interacțiune cu acesta!”, a transmis IPJ Timiș.

2 COMENTARII

  1. asta e deja fugit peste granita. granita trecuta asa cum a trecut-o sa ajunga si aici. pe sub nasul „autoritatilor” romane, pe sub nasul guvernului criminal care nu da doi bani pe lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.