Probabilitatea de câștig la diferite jocuri de noroc

Probabilitatea de câștig la diferite jocuri de noroc

0
DISTRIBUIȚI

Jocurile de noroc au o istorie îndelungată, timp în care au adunat foarte mulți pasionați și practicanți. În mod obișnuit, unii dintre jucători merg la cazinou pentru a se distra și practică doar jocurile favorite.

Însă există foarte mulți jucători care aleg cazinourile în speranța că vor câștiga potul cel mare. Aceștia aleg să practice diverse jocuri de noroc, atrași de jackpoturi sau de premiile substanțiale.

Însă cu toții au nevoie de un avantaj în fața jocurilor, cazinourilor și chiar al jucătorilor adversari. Dacă vă plac jocurile de noroc, vă invităm să lecturați acest articol până la final.

Este important să știți la nivel teoretic care dintre acestea au cele mai bune cote astfel încât să vă puteți cheltui banii cu responsabilitate. În general, se știe că fiecare joc este conceput să ofere o șansă în plus casei și nu jucătorului, dar unele înclină balanța mai mult în favoarea cazinoului față de altele. În plus, vă recomandăm să vizitați un casino online de încredere, cum ar fi 888, unde puteți găsi un portofoliu imens de jocuri și să vă jucați în siguranță.

Conform studiilor și al specialiștilor din domeniu, cele mai bune șanse de câștig le aveți la un joc de masă. Acestea pot părea mai complicate față de sloturi, dar de regulă jucătorii au șanse mai multe de câștig.

Blackjack este jocul cu una dintre cele mai bune șanse de câștig, aceasta fiind de 49%. Blackjack e un joc simplu de cărți, iar totul stă în intuiție și noroc. Se joacă împotriva dealerului, chiar dacă la masă sunt mai mulți jucători. Însă mereu dealerul va avea un procent în plus față de jucător / jucători.

Iar ca să câștigați, trebuie să aveți o mână foarte apropiată sau egală cu 21, fără să depășească acest număr. Dacă alegeți să jucați în offline sau în online, blackjack se joacă la fel și șansele de câștig sunt aceleași.

Ruleta este un alt joc cu șanse mari de câștig pentru jucători. Ruleta reprezintă o roată cu 38 de numere. De la 1 la 36, acestea sunt roșii și negre, iar numărul 0 (00 în cazinourile americane) este verde. Croupier, așa cum este numit dealerul de ruletă, învârte roata într-o direcție, aruncă mingea contra și într-un final aceasta va cădea pe un număr.

Există mai multe moduri de a plasa pariurile la ruletă. Cel mai simplu este să pariați pe culoare – roșu sau negru. În cazul acesta, șansa de câștig poate fi de aproximativ 50%, influențată de 0 sau 00.

Puteți crește complexitatea pariului și cota, dar scade șansa de câștig.


Acest lucru se poate face prin alegerea unui interval de numere, cum ar fi 1-12 / 1-18 sau oricare altă combinație existentă.

Un alt joc cu marje bune de câștig este cel de zaruri, recunoscut și sub denumirea de craps. Este un joc de masă cu multiple avantaje pentru jucători. Țineți cont că marja de câștig a casei e de doar 1.14%.

Jocul de zaruri are numeroase opțiuni de câștig și o varietate de combinații. Pentru începători, acest lucru este derutant. Însă este bine de știut următoarele.

Atunci când unul dintre jucători aruncă zarurile, există 36 de combinații posibile, iar totalul valorilor celor două zaruri este cuprins între 2 și 12. Cu toate acestea, valorile nu au șanse egale să apară, având în vedere combinațiile.

În runda de început, jucătorul care pariază are doar două opțiuni. Opțiunea de Pass Line, care prevede ca jucătorul să parieze pe faptul că cel ce aruncă zarurile va obține 7 sau 11. În cazul câștigării pariului, se câștigă aceeași sumă pariată.  Dacă iese 2, 3, 12, pariul este pierdut.

A doua opțiune se numește Don’t Pass Line. Prin intermediul acesteia se pariază dacă jucătorul care aruncă zarurile va obține un total de 2 sau 3. Pariul se pierde dacă totalul este 7 sau 11, iar dacă totalul este 12, atunci va fi egalitate.

Orice alt total va duce spre o runda următoare, care pornește de la numărul respectiv, iar regulile devin ceva mai complicate.

Indiferent că alegeți să jucați într-un cazinou clasic sau online, marja de câștig este aceeași pentru că și regulile sunt păstrate.

Dar pe lângă jocurile de masă, în cazinourile clasice și virtuale veți întâlni aparatele de tip slot sau păcănele cum sunt cunoscute în România. Acestea sunt atractive prin coloristică și sunetele emise, dar să știți că marja de câștig nu este atât de avantajoasă precum la jocurile de masă.

Sloturile au diferite șanse de câștig, iar cotele ar trebui să fie tipărite pe fiecare apărat în parte. A juca la aparatele de tip slot nu e complicat. Băgați bani și trageți de o manetă sau apăsând un buton pentru a roti tamburii. În funcție de rezultatul obținut în urma alinierii roților, câștigați sau pierdeți. În general, cu cât trebuie să cheltuiți mai mulți bani pentru a juca, cu atât sunt mai mari șansele de câștig, dar nu este o certitudine. De asemenea, puteți avea șanse mai mari să câștigați premii mai mici decât un jackpot.

Așa cum menționam, cotele de câștig variază de la un aparat la altul, indiferent că alegeți să jucați online sau într-un cazinou clasic.

Am lăsat special la urmă un joc de masă – Poker. În cazul jocului de poker, cotele variază extrem de mult. Este un joc în care aveți mai mult control pentru că totul ține de norocul și intuiția voastră. Norocul joacă un rol important pentru că primiți cărți aleatorii, însă ce faceți cu aceste cărți și cum vă jucați mâna ține doar de voi.

Totodată, diferă experiența dintre jocul de poker la cazinou și cel practicat acasă cu prietenii. Poker este un joc unde puteți avea ca adversar un dealer, un jucător profesionist sau un jucător începător.

Ca să câștigați bani din jocul de poker practicat la cazinou, asigurați-vă că aveți abilitățile necesare. Apoi găsiți masa care să corespundă bugetului și nivelului de calificare.

În concluzie, cazinoul nu va pierde niciodată, dar unele jocuri oferă mai multe șanse de câștig practicanților. În majoritatea cazurilor, totul ține de noroc și intuiție, nu degeaba se numesc jocuri de noroc. Totul ține de hazard. Important este să jucați responsabil, să vă bucurați de experiența din cazinou, de distracție și să fiți dispuși să pariați doar sumele pe care le puteți pierde.