PSD cere înființarea unei comisii de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei. Simonis:...

PSD cere înființarea unei comisii de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei. Simonis: „USR-PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o”

0
DISTRIBUIȚI

PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine, susțin social-democrații, ca reacție la afirmațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliția de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost mințiți de autorități, iar pe de altă parte că deciziile privind restricțiile impuse populației nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanților”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Social-democrații susțin că, în noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care „au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt”.

„Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului și că nu folosesc «principiul transparenței», doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, atunci au obligația ca luni să voteze solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie.


Românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă”, se menționează în finalul comunicatului.

Dacă mesajul partidului se referă la „actuala guvernare”, deputatul de Timiș Alfred Simonis nominalizează doar USR PLUS. „Am solicitat astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite pentru a se vota înființarea Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, solicitată de PSD în urmă cu două săptămâni și tergiversată de majoritatea parlamentară. În noul context, USR-PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt. Luni pot demonstra că nu folosesc «principiul transparenței», doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, votând solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă. Românii au dreptul să știe adevărul!”, a transmis Alfred Simonis, care este liderul grupului parlamentar PSD.

Există diferențe fundamentale între decesele reale și cele raportate, spune fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în prima ieșire publică după demiterea sa.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale înre numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.