MERITOCRAȚIE Unul dintre consilierii personali ai lui Fritz, director interimar la Centrul...

MERITOCRAȚIE Unul dintre consilierii personali ai lui Fritz, director interimar la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1847559024">

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara devine funcțional. Simona Fiț, consilier al primarului, a fost numită director interimar al Centrului, prin dispoziția lui Dominic Fritz.

Simona Fiț va deține această funcție până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte.

Concursul este în derulare în momentul de față și se va finaliza în cursul lunii mai. Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile.

În acest context, prioritar pentru oraș din punctul de vedere al apelurilor de finanțare nerambursabilă este domeniul culturii, atât sub aspectul impactului pandemiei asupra sectorului cultural local, cât și din perspectiva nevoii de a facilita dezvoltarea și consolidarea acestui sector până în 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În perioada imediat următoare, directorul interimar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara va avea următoarele sarcini: finalizarea procesului de consultare publică privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile și a priorităților acestui prim apel printr-o ultimă discuție online cu sectorul cultural, care va avea loc în data de 21 aprilie;  adoptarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, precum și lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile.

Simona Fiț se va ocupa și de finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-șef, juridic, expert, precum și de elaborarea  instrumentelor optime de finanțare a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv prin organizarea, în prima jumătate a lunii mai, a unei consultări cu sectorul cultural pe problematica specifică a finanțării acestui program.

Propunerea finală a Regulamentului pentru acest prim apel va fi făcută publică luni, 19 aprilie, la https://www.primariatm.ro/cultura/consultare-publica/

 

 

4 COMENTARII

  1. Fritzule,pleca bre acasa,o trimitem noi pe prietena ta impreuna cu bicicleta.Iti delegi toate atributile,e xlar ca esti pe langa de aceea,ai vrut sa demisionezi.
    Pe surse .. cica fritz a vrut sa demisioneze(mi se pare normal),a mers la taticul barna plangand ca vrea sa plece,dar taticul nu a vrut.
    Nu scapam asa de usor de tanarul asta fara experienta

  2. Puteți sa mai scrieți ca, tot pe meritocrație, viitorul arhitect-sef al Timișoarei va fi domnul Gabriel Almăjan. Așa au cazut zarurile!

  3. În privinta voastră. Titlu de MANIPULARE ieftină . Induceți ideea ca își favorizeaza consilierii. Cind de fapt urmează un concurs transparent. Dacă îl va cistiga, n-au decit sa îl conteste contracandidatii. Dar voi, presa obișnuită cu diversiunea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.