Condamnare pentru autorii unui jaf sângeros în vestul țării, în timpul căruia...

Condamnare pentru autorii unui jaf sângeros în vestul țării, în timpul căruia angajata unei case de amanet a fost împușcată în cap

0
DISTRIBUIȚI

Emese Turi și pe Șandor Varga, acuzați de comiterea mai multor jafuri armate pe teritoriul României, în urmă cu aproape 14 ani, au fost condamnați la închisoare de Tribunalul Hunedoara. Cei doi se află deja după gratii din 2012, în Ungaria, unde au comis mai multe fapte sângeroase.

Șandor Varga a primit 17 ani de închisoare pentru mai multe fape de tâlhărie calificată și tentativă de omor deosebit de grav, iar fosta sa parteneră a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru infracțiuni similare. Cei doi sunt obligați prin sentința judecătorească la plata unor despăgubiri de peste 120.000 de euro părților vătămate. Sentința dată de Tribunalul Hunedoara nu este definitivă, putând fi contestată.

În România, cei supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului” au fost acuzaţi de comiterea, în anul 2007, a patru jafuri armate, cel mai sângeros dintre ele fiind în Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, în decurs de câteva luni în 2007, Şandor şi Turi au comis jafurile armate la case de schimb valutar şi de amanet din Codlea, Hunedoara, Oradea şi Pecica.


Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul criminal a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu aproximativ patru kilograme de bijuterii din aur, cu care au plecat în Ungaria. Angajata casei de amanet a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă. După jaf Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor, până în 2012, când au fost capturaţi de autorităţile ungare. Atunci, Emese Turi le-a mărturisit anchetatorilor, din proprie inițiativă, comiterea jafurilor de pe teritoriul României, a transmis zhd.ro.

În Ungaria, cei doi au fost condamnați pentru mai multe crime comise în stil mafiot. „Banda condusă de Varga Şandor se face vinovată de patru crime şi trei jafuri armate pe teritoriul Ungariei. Autorităţile române i-au identificat pe cei doi drept autori ai altor patru jafuri armate săvârşite pe teritoriul României“, informa, în 2012, Poliţia Budapesta. Un an mai târziu, cei doi au fost condamnaţi în Ungaria. Şandor Varga, născut dintr-un tată maghiar şi o mamă româncă, a refuzat să depună mărturie despre tâlhăriile din România, deşi a recunoscut că a participat la cea din Hunedoara. Acesta a primit patru condamnări la închisoare pe viaţă în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emese Turi a fost condamnată la 18 ani de detenţie pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei iubit.

Sursa foto: zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.