Liber la cluburi în Bastionul din Timișoara. Vicepreședinte CJT: pot funcționa și...

Liber la cluburi în Bastionul din Timișoara. Vicepreședinte CJT: pot funcționa și până la 5 dimineața

3
DISTRIBUIȚI

Revitalizarea Bastionului se află în atenția administrației județene.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa (PNL), a declarat, luni, că Bastionul trebuie să devină una dintre principalele atracții turistice ale orașului.

„Din păcate, am preluat o zonă a Bastionului fără activitate, cu uși închise în weekend, fără să se întâmple mare lucru. Noi avem acolo o viziune, o strategie și ne propunem ca Bastionul să fie în top trei atracții turistice din Timișoara pentru anul 2023. Am început de anul acesta să luăm niște măsuri concrete. Prima și cea mai importantă se va derula anul acesta, în sensul că am alocat o sumă mare de bani pentru reparații. Se va reabilita acel pavilion din centrul curții și vor fi schimbate plăcile de marmură și granit, care s-au degradat, s-au rupt.


Am demarat parteneriate cu instituțiile din subordine și facultăți și le vom aloca spații pentru expoziții”, a spus Proteasa.

Vicepreședintele CJT a mai precizat că se dorește și revitalizarea sectorului HORECA în zona Bastionului.

„Am actualizat prețurile de licitație și condițiile din caietul de sarcini întrucât acolo am avut niște chiriași care au întâmpinat niște probleme și au fost foarte nemulțumiți de colaborarea cu CJT. La Bastion ne dorim și sunt deschiși să atragem noi investiții și să creăm o zonă activă și vie. Am impus un program de funcționare în proiectul de hotărâre care urmează să fie votat miercuri, sâmbătă, duminica să fie deschis obligatoriu tot ce înseamnă fiecare ușă. De luni până vineri, să fie un program care să acopere până seara. Cu toții știm că un program de la 8 la 4 nu e nici in favoarea turistului nici pentru HORECA. Nu vom mai închiria spațiile pentru birouri sau depozitare în Bastion”, a afirmat Alexandru Proteasa.

Vicepreședintele liberal al CJT a mai precizat că va fi folosit și spațiul de deasupra Bastionului, unde se vor putea desfășura activități cu mai puține persoane, gen yoga.

„Sunt permise activități ce țin de domeniul HORECA, inclusiv cluburi. Programul este propus până la 5 dimineața. Avantajul este că nu există apartamente în apropiere și activitățile se pot lungi în noapte”, a mai spus Proteasa.

3 COMENTARII

  1. Probabil ca nu locuieste in zona domnul vice PNL, ca altfel nu avea asa intentii la adresa locuitorilor zonei. Ii aduc aminte dlui pnlist ca Robu a contribuit maaiv in prima persoana la pierderea alegerilor cand a visat doar carciumi in centru. Centrul are nevoie si de alte chestii, nu suntem toti betivani, avem pretentii. Dar, nah, atat s-a putut.

  2. Oricum, cine locuieste in zona sunt bazati toti, nu vor permite kkaturi asa cum nu au permis nici in trecut. Apoo nu cred ca primarul german vrea birturi galagioase la tot pasul, am observat ca ii place sa respecte legea. Epoxa Robu e cu adevarat moarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.