Liderul PSD Timiș cere demiterea conducerii Colterm și anchetă penală în scandalul...

Liderul PSD Timiș cere demiterea conducerii Colterm și anchetă penală în scandalul certificatelor CO2

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, a spus, marți,  după amenda primită de Colterm, că asistăm la dezastrul unui oraș condus de dreapta 30 de ani, după ce Administrația Națională pentru Mediu a trimis societății de termoficare o amendă imensă.

PSD a avertizat, în repetate rânduri, că gaura neagră a orașului, Colterm, va arunca în faliment administrația publică locală și va priva Timișoara, pentru mulți ani de aici înainte, de investiții și de programe coerente de modernizare! Astăzi, a fost primită oficial amenda de 20 de milioane de euro de la Administrarea Fondului pentru Mediu pentru neachiziționarea a 201.463 de certificate CO2! Se știa de această problemă de luni de zile, însa administrația Fritz a preferat să se joace de-a interzicerea hrănitului de porumbei, căței și pisici, decât să rezolve o problemă majoră care risca să lase un întreg municipiu fără căldură și apă caldă”, a transmis Simonis.

Deputatul social-democrat a mai precizat că „viceprimarul Ruben Lațcău – pe care dacă îl trezești la ora 3 dimineața îți răspunde la orice întrebare despre Colterm – este direct responsabil de neconvocarea AGA a Colterm, de două luni de zile, pentru a se găsi o soluție financiară pentru cumpărarea acestor certificate până în data de 31 aprilie!”

Parlamentarul îi consideră și pe liberali vinovați de întreaga situație.


„De cealaltă parte, PNL a promis sprijin guvernamental pentru societatea de termoficare din Timișoara, care încă se lasă așteptat. Și PNL este direct vinovat de dezastrul de la Colterm, în condițiile în care, în cei opt ani de administrație liberală, această societate a fost transformată într-un fief liberal al furtului banului public și al căpușării totale de către persoane sau firme de casă. A fost nevoie de demersul a doi consilieri locali din opoziție pentru întrunirea AGA, în al 12-lea ceas, în data de 27 mai”, a mai precizat Alfred Simonis.

Acesta a mai declarat că social-democrații vor cere demisii la vârful companiei de termoficare. „PSD va solicita demisia Consiliului de Administrație și a întregii conduceri Colterm și demararea de investigații penale pentru stabilirea tuturor vinovaților din ultimii ani, care au prejudiciat bugetul Timișoarei cu sute de milioane de euro, indiferent de numele acestora și de funcțiile pe care le-au ocupat sau le ocupă la Colterm sau în administrația publică locală”, a mai adăugat Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.