Polițiștii timișeni, apel la prudență în trafic. Numărul accidentelor, în scădere față...

Polițiștii timișeni, apel la prudență în trafic. Numărul accidentelor, în scădere față de anul trecut

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1457251861">

Polițiștii timișeni trag un semnal de alarmă în privința accidentelor rutiere care au loc în județ și le oferă mai multe sfaturi șoferilor.

„Având în vedere că se apropie perioada vacanțelor, iar oamenii se grăbesc să ajungă la destinații, le recomandăm cetățenilor să manifeste o atenție deosebită în timpul deplasării pe drumurile publice pentru a preveni producerea accidentelor rutiere”, au transmis, miercuri, reprezentanții IPJ Timiș.

În ultima vreme, s-au înregistrat mai puține accidente comparative cu anul trecut, însă, totuși, șoferii trebuie să fie prudenți.

În Timiș, principalele cauze ale accidentelor de circulație rămân în continuare conducerea sub influența băuturilor alcoolice, viteza neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere și traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni.

Astfel, în luna martie a acestui an, au fost înregistrate nouă accidente de circulație, în urma cărora a decedat o persoană, au fost rănite grav nouă persoane și șapte persoane au fost rănite ușor.

Spre comparație, în luna martie a anului 2020 au fost înregistrate 14 accidente de circulație, în urma cărora au decedat patru persoane, au fost rănite grav 11 persoane și trei persoane rănite ușor.

În luna aprilie a acestui s-au produs opt accidente de circulație, în urma cărora a decedat o persoană, au fost rănite grav nouă persoane și patru persoane au fost rănite ușor.

Spre comparație, în luna aprilie a anului 2020, au fost înregistrate 12 accidente de circulație, în urma cărora au decedat șase persoane, au fost rănite grav șase persoane și o persoană a fost rănită ușor.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă următoarele:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Fiţi atenţi la pietoni! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură corespunzător la traversare!

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Evitaţi să actionaţi brusc frâna şi mecanismele!

Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simtiţi că sunteţi obosiţi!

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

1 COMENTARIU

  1. Multumim politiei pentri sfaturi. Putem si noi sa i dam cateva sfaturi? Tot cu semnul exclamarii dupa fiecare.

    Amendati zdravan administratorul drumurilor pentru neindeplinirea obligatiilor ce i revin!
    Nu mai aprobati amplasarea de indicatoare rutiere aiurea,
    Desfiintati marcajele alea de langa trecerea de pietoni pe care unii le considera pista de biciclete!
    Rezolvati cu cine tre a. i. galbenul la semafor sa dureze corelat cu limita de viteza de pe tronsonul respectiv!
    Desfasurati actiuni de educatie rutiera pentru pietoni si biciclisti, de preferinta in trafic(nu i amendati prima luna)!
    Nu circulati cu semnalele acustice si luminoase doar fiindca e aglomerat!
    Cereti guvernantilor tot ce aveti nevoie pentru buna desfasurare a activitatii, si in special multa benzina pentru a actiona in trafic, nu la punct fix!
    Dati sanctiuni pentru nesemnalizarea intentiei schimbarii directiei de mers, nerespectarea circulatiei pe benzi, neasigurarea la traversare a pietonilor, zgomot esapament, vorbit la celular, traversat pe bicicleta!
    etc!
    Politistilor care si fac meseria cat de bine le permit comditiile avute la dispozitie, toata stima.
    Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.