Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, planuri...

Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, planuri de reamenajare de aproape trei milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Reabilitarea secției ATI a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” este avută în vedere de unitatea sanitară care a evaluat și tratat cu succes mii de pacienți cu covid de la începutul pandemiei de coronavirus.

O documentație în acest sens va ajunge în curând pe masa consilierilor locali.

Potrivit DALI, renovarea urmărește, printre altele, asigurarea unui diagnostic medical corect al stării de sănătate a pacientului și minimizarea timpilor alocați investigațiilor pacienților în stare gravă.

După realizarea acestei investiții, va crește gradul de siguranță al pacienților și al personalului medical.


Izolarea pacienților foarte contagioși se va putea face conform legislației sanitare în vigoare, respectând circuitele epidemiologice. Alte beneficii vor fi scăderea staționării pacienților cu patologie posibil infecțioasă în Unitatea de Primiri Urgențe și îmbunătățirea fluxului de lucru din ATI, reducerea timpului de spitalizare și implicit creșterea numărului de cazuri pe care secția le poate rezolva.

Un alt lucru important este că pereții din saloanele ATI vor fi construiți din panouri metalice antibacteriene de tip „sandwich”, compuse din două foi de tablă din aluminiu vopsite în câmp electrostatic pe ambele fețe. Între cele două fețe ale panoului se va afla o izolație din polistiren, care va oferi o protecție termodinamică și acustică excelentă. Panourile vor fi eficiente împotriva mai multor tipuri de bacterii, cum ar fi E-coli, salmonella și stafilococul auriu.

Potrivit documentației tehnico-economice faza DALI și indicatorilor economici, costul estimat al investiției se ridică la aproape 14 milioane de lei cu tot cu TVA, adică aproximativ trei milioane de euro.

Proiectul a fost întocmit de firma Chrom Art and Arhitects S.R.L. După ce Consiliul Local va aproba acest DALI, vor fi alocate șase luni pentru proiectare și încă 12 luni pentru execuția propriu-zisă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.