Simion Moșiu consideră nedreaptă evaluarea directorului Filarmonicii „Banatul”: „Mirosul de cașcaval afumat...

Simion Moșiu consideră nedreaptă evaluarea directorului Filarmonicii „Banatul”: „Mirosul de cașcaval afumat de la București înnebunește pe toată lumea la Timișoara”

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Simion Moșiu consideră că evaluarea activității lui Ioan Gârboni, managerul Filarmonicii „Banatul”, cu o notă puțin sub cea necesară rămânerii în funcție, este nedreaptă. Șeful instituției a fost susținut de-a lungul timpului de administrația liberală, iar Moșiu indică faptul că, dintre cei trei membri ai comisiei care a făcut evaluarea, tocmai consilierul local USR PLUS a acordat o notă mai mică, referindu-se la Răzvan Stana, care a ajuns în postura de a evalua activitatea șefului de la filarmonică datorită faptului că este președinte al comisiei pentru cultură, știință, învățământ, sănătate, protecție socială, turism, ecologie, sport și culte din cadrul Primăriei Timișoara, sub umbrela căreia activează Filarmonica „Banatul”.

„Întâmplător și eu am fost în această comisie de cultură unde, având în vedere că nu sunt de specialitate, nu m-am implicat prea mult în a-mi da cu părerea, chiar dacă sunt consumator de artă, am preferat să am discuții pe teme culturale cu domnul director de la Filarmonică și alți factori decidenți din oraș.


În acest moment pot să vă spun cu toată convingerea că niciun membru din comisia de cultură nu a fost consultat. Poate a fost o omisiune din partea lor, ei sunt la început de drum. (…) În chestia cu domnul director de la Filarmonică vorbim de fair-play și de comunicare. Colegul nostru consilier i-a dat o notă acestui om mai mică cu 1,10 decât cei care sunt specialiști”, a spus consilierul local Simion Moșiu (PNL) în emisiunea PRESSALERT LIVE.

Acest l-a lăudat pe Ioan Gârboni, enumerând câteva dintre proiectele cu impact la public pe care acesta le-a organizat cu filarmonica, dar consideră că banii care vor veni pentru Capitala Europeană a Culturii, un proiect „într-o ceață totală” în opinia sa, sunt un factor determinant în unele schimbări la nivel de conducere a instituțiilor de cultură. „Lupii tineri sunt flămânzi, mirosul de cașcaval afumat de la București înnebunește pe toată lumea la Timișoara. Sunt presiuni imense pe domnul primar, pentru că în 2023 vor veni multe milioane de la București și nu numai. Dacă mai vin, dar preventiv trebuie să fim pregătiți. Cum să gestioneze un personaj care este director de 15 ani să gestioneze acei bănuți? Nu contează performanța, contează persoana și politizarea tuturor posturilor. Asta nu conștientizează colegii noștri, ei nu mai au răbdare”, a mai spus Moșiu.

1 COMENTARIU

  1. ultimii ani au fost marcati de multe scandaluri, conflicte de munca(unele penale, vezi arestarile cu droguri din olanda) decat spectacole

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.