Viceprimarul Ruben Lațcău a făcut „inventarul” problemelor de pe strada Constantin Prezan:...

Viceprimarul Ruben Lațcău a făcut „inventarul” problemelor de pe strada Constantin Prezan: „Proiectul merge înainte”

1
DISTRIBUIȚI

Munca la rețelele de utilități pe tronsonul dintre Calea Martirilor și bd. Sudului este aproape gata, a fost deja pus primul strat de asfalt.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, până la sfârșitul lunii vor mai avea loc intervenții punctuale pe rețelele Aquatim și Colterm în intersecția cu Calea Martirilor respectiv strada Versului.

„După cum știți, proiectul acesta a fost marcat de la început de probleme grave. Sfârșitul anului trecut, când am preluat administrația, ne-a prins cu acest proiect într-o stare de blocaj. Din noiembrie am început clarificarea acestora și rezolvarea lor treptată. Am să enumăr doar câteva din problemele găsite: proiectul ignoră faptul că între Martirilor și Versului există o magistrală principală de termoficare. După analize asupra istoricului de avarii și discuții cu Colterm, am făcut ajustări ale amplasamentului care să permită intervenții pe magistrală cu minimum de spargeri. Rețeaua de electricitate pentru iluminatul public era absentă din devizul lucrărilor, iar prefabricatele pentru canalul pluvial de pe stradă erau din plastic, fiind defapt prefabricate pentru spații verzi și nu pentru șosele. De asemenea, canalele tehnice de pe trotuare au fost greșit proiectate, iar canalul tehnic se suprapunea cu rețelele edilitare de sub trotuar”, a punctat viceprimarul Timișoarei.

Ruben Lațcău a mai precizat că stâlpii de iluminat public au fost amplasați în mijlocul trotuarului în dreptul parcului, iar constructorul a refăcut fundațiile pentru stâlpi și a început să-i mute de pe poziții. De la Martirilor la Uranus nu era nici o zebră, pe o distanță de 500 de metri.

„Pe porțiunea dintre Versului și Martirilor trotuarul este lipit de bloc. Facem și aici o dispoziție pentru a introduce streșinile în canalul pluvial, nici acest lucru nu a fost inclus în proiectul inițial. Sunt convins că vom avea aceleași probleme de spațiu și între Uranus și Versului, dar din păcate este prea târziu pentru schimbarea totală a proiectului.


Cu siguranță vom mai găsi probleme și probabil în final acest proiect va avea multe elemente care nu ne vor mulțumi. Acest lucru este rezultatul direct al unei decizii neinspirate, aceea de a extinde la patru benzi un drum printr-un cartier rezidențial, într-un loc în care profilul stradal permite cu greu asta”, a fost de părere edilul.

Ruben Lațcău dă vina pe fosta administrație pentru aceste greșeli.

„Deciziile pompieristice, luate în campanie sau în setea după „proiecte”, au impact pe termen lung. Acest bulevard avea într-adevăr nevoie de reabilitare capitală, dar nevoia nu era de o bandă suplimentară, ci de un spațiu urban modern și de calitate. Prezan este un proiect gândit superficial la care ne străduim acum să salvăm ce se mai poate salva și le mulțumesc direcției tehnice și constructorului pentru asta. Învățăm cu toții de aici o lecție pentru viitor”, a spus acesta.

Conform contractului, data de finalizare a lucrărilor este anul viitor, dar primăria și constructorul și-au propus să termine lucrările în acest an.

Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 18 milioane de lei din bugetul național.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.