Colterm, contract prelungit pentru reparațiile la școli, deși este în pragul falimentului

Colterm, contract prelungit pentru reparațiile la școli, deși este în pragul falimentului

0
DISTRIBUIȚI

 

Companiei locale de termoficare i-a fost prelungit, marți, cu încă patru ani contractul pe care îl are cu municipalitatea pentru reparații la imobilele aflate în patrimoniul Primăriei Timișoara.

Consilierii locali au aprobat prelungirea, însă s-a discutat și despre trecerea acestei divizii la o altă societate, SDM refuzând deja acest lucru.

„Putem să reziliem contractul oricând și lucrăm la o variantă să trecem acest contract de reparații, care este foarte important pentru noi deoarece putem interveni pe termen scurt. Într-adevăr, pe termen lung nu-l vedem la Colterm, acum îl mai prelungim, și ne pregătim să-l trecem probabil la o altă companie, iar Colterm să se poată concentra pe ce este important, adică termoficarea”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Președintele de ședință, consilierul Radu Țoancă de la PSD, a făcut următoarea observație, și anume ca lunar, la ședințele ordinare ale Consiliului Local Timișoara, să fie prezentată o situație cu imobilele și devizele de lucrări unde această companie face reparații.

„Au existat legende urbane cum că această divizie de reparații școli-spitale a Colterm s-a implicat în lucruri mai mult sau mai puțin oneroase.


De asemenea, calitatea lucrărilor, nu toate, dar vă dau două exemple de care m-am lovit personal: stadionul Ronaț, care trebuie acum reparat din nou pentru că riscăm să nu ne mai fie omologat terenul la meciuri naționale. A fost reparat de Colterm că toaletele nici acum nu pot fi folosite. De asemenea, la Sala „Constantin Jude” (n.r. – Sala Olimpia), ne-am trezit după o reparație a Colterm în urmă cu patru ani, aveam un meci internațional și în pauză a început să plouă, noroc că nu s-a văzut la televizor. Nu vreau să arunc anatema și să spun că toate lucrările din zona publică a Colterm au fost de această factură, dar părerea mea este că această firmă pe termen mediu și lung nu este pregătită pentru așa ceva. Până la urmă tot zona privată și tot operatorii privați cred că sunt mai ușor de tras la răspundere decât această firmă”, a afirmat consilierul local Radu Țoancă de la PSD.

În replică, primarul Dominic Fritz a precizat că este important ca municipalitatea să aibă o asemenea divizie pe care să o poată folosi pe termen scurt, să existe o flexibilitate pentru lucrări.

„Domnul primar are dreptate, avem nevoie de un grup de construcții mai ales pentru urgențe, reparații la școli și spitale. Dacă am apela la firme private, până se fac licitații, până se pune pe SEAP, noi nu putem ține oamenii să aștepte procedurile care pot să dureze luni, chiar și ani de zile”, a declarat consilierul liberal Simon Moșiu. Acesta a cerut, de asemenea, un control mai strict al acestei divizii.

Decizia vine în condițiile în care Colterm SA este într-o situație critică după ce a primit o amendă de 20 de milioane de euro pentru că nu a achiziționat certificatele verzi până în 30 aprilie, această amendă adăugându-se datoriile mai vechi ale companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.