Kinga Otvos a lansat albumul de debut, la casa de discuri timișoreană...

Kinga Otvos a lansat albumul de debut, la casa de discuri timișoreană Psihodrom

0
DISTRIBUIȚI

Casa de discuri timișoreană Psihodrom Records a lansat astăzi albumul de debut, „Fluid Oratorio”, realizat de Kinga Ötvös, creatoare multidisciplinară care și-a început viața artistică în contextul studiului vocal academic, ca mai apoi să tranziteze spre actorie, iar mai apoi spre performance și mișcare corporală. Această multi-expertiză stă la baza tuturor acțiunilor ei artistice, aflate permanent în mijlocul confluențelor diverselor teritorii – încercând și reușind să le lărgească arealul pluri-disciplinar.

„«Fluid Oratorio» este primul meu album, o încercare de a deconstrui forme și inerent arhetipuri de construncție în muzică. Pasaje sonore ce amintesc de muzica sacră se îmbină cu voci de cyborg născând o viață nouă într-un fluid în care naivitatea se împletește cu emoții întunecate. Sunt tentată să construiesc totul pornind de la vocea mea, coloana vertebrală a tot ceea fac – fie că vorbim de transmutațiile tip cyborg ale vocilor diverselor creaturi încă necunoscute nouă sau de expresii vocale operatice ce par a veni dintr-un trecut fastuos al spectacolelor simfonice cu public, toate acestea creînd o paletă variată de expresii contrastante: șoptite sau distorsionate, clinice sau alterate, carnal vulnerabile sau encodate digital.


Fiecare voce poate fi asociată unui avatar și cu siguranță fiecare dintre aceste avataruri are ceva consistent de spus“, a explicat Kinga Ötvös.

Albumul conține 11 piese și are un artwork realizat de Alex Halka.

„Lucrez destul de mult cu primul rezultat. Aproape tot materialul este clădit pe un prim take. Aici rezidă pentru mine puterea calităților tuturor greșelilor: ireversibile și irepetabile – greșeli
ce vin la rândul lor cu un tip de «adevăr» care pentru mine este total relevant. Mă conectez cu entropia. Faptul că ea apare odată cu emisia unui sunet nu face decât să-mi atragă atenția asupra invizibilitatii acestui proces iar asta mă face să simt că așa arată un proces de creație onest: să poți experimenta organic începutul și terminusul acestui timeline linear al fluctuațiilor entropice. Și ca un feedback de cea mai bună calitate care mi se întoarce – această linearitate îmi conferă mie un ghidaj / traseu în interiorul muncii mele”, a mai spus Kinga Ötvös despre acest album de debut, care poate fi ascultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.