Ministrul de Interne susține, la Timișoara, că problema migrației este sub control

Ministrul de Interne susține, la Timișoara, că problema migrației este sub control

0
DISTRIBUIȚI

Cele mai mari provocări pentru MAI rămân migrația și criminalitatea organizată. Declarația a fost făcută, vineri, la Timișoara, de către ministrul de Interne, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, România rămâne preponderent o țară de tranzit pentru fluxurile migratorii. Ministrul susține că autoritățile statului au capacitatea  de a ține sub control migrația. „Un incident izolat precum cel de la Timișoara nu trebuie ridicat la rang de criză națională.


România este implicată activ în aplicarea unor politici în domeniul migrației”, a declarat ministrul de Interne.

Lucian Bode a mai precizat că zona municipiului Timișoara se află sub o atentă monitorizare și se mențin toate măsurile care vizează constituirea acelei zone speciale de siguranță în zona Gării de Nord. „Se acționează, așa cum știți, cu efective mărite, continuăm măsurile de supraveghere cu mijloace aeriene. În perioada 15-16 iunie sunt angrenați pe migrație aproape 160 de lucrători cu aproape 70 de mijloace auto la nivelul tuturor structurilor cu atribuții”, a afirmat ministrul, vineri, la Timișoara.

Referitor la numărul mare de migranți, Bode a spus că 92% au fost reținuți la cele două frontiere din vestul României.

Ministrul a prezentat și un bilanț. Astfel, între 1 ianuarie și 13 iunie anul acesta, au fost depistați 34.777 de migranți ilegali. Dintre aceștia, 8.826 au fost prinși la frontieră. Pentru restul au fost dispuse măsuri de prevenire a intrării ilegale.

Lucian Bode a mai declarat că nu întâmplător 70% dintre absolvenții ultimei promoții a școlii de polițiști de frontieră de la Oradea au fost repartizați în zona de vest a țării.

De asemenea, în clipa de față sunt 123 de persoane la centrul de tranzit pentru migranți din Timișoara, ceea ce reprezintă aproape jumătate dintr-o capacitate de 250 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.