Controlul Curţii de Conturi a provocat răni financiare la SCM Timişoara: plafonări...

Controlul Curţii de Conturi a provocat răni financiare la SCM Timişoara: plafonări salariale, provizioane şi o amendă

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Şipoş (stânga), alături de viceprimarul Cosmin Tabără

Reprezentanţii SCM Timişoara au organizat astăzi o conferinţă de presă în care s-a vorbit despre noii manageri şi noua strategie a secţiilor sportive. Deşi bugetul pentru următorul sezon s-a anunţat a fi „îndestulător”, mai ales în comparaţie cu cluburi similare din ţară, clubul municipalităţii trebuie să se supună şi unor măsuri impuse după ultimul control al Curţii de Conturi. Toate datorită modului în care a fost condus SCM-ul nu cu multă vreme în urmă.

SCM Timişoara ar avea un buget de 15 milioane de lei la nivelul clubului pentru viitorul an competiţional. Dar nici datoriile nu sunt de lepădat. Deoarece la baschet s-a preluat istoricul deloc fericit al datoriilor vechilor societăţi, litigiile acumulate pentru această secţie şi pentru care trebuie constituite provizioane, totalizează 2.742.539 lei.

Desigur s-a vorbit (iarăşi) despre importanţa atragerii domeniului privat şi axarea pe copii şi juniori, dar problemele nu ar incurca clubul in strategia de performanţa şi apelarea la sportivi din afara oraşului.

„Legat de partea financiară, am pornit cu un handicap, a fost o sumă consistentă provenită din cheltuielile de anul trecut, am intrat cu datorii, au fost stinse în totalitate.


Toate salariile sunt la zi. Ceea ce e foarte important pentru performanţă, altfel joci când nu sunt datorii”, a spus Sorin Şipoş, reprezentantul primarului la club, despre salarii.

„Ne-am propus să diversificăm şi partea asta de finanţare a clubului, mai ales că a fost un control al Curţii de Conturi, care s-a încheiat de curând şi care aduce noutăţi, cumva completează strategia noastră, într-un fel, în sensul că CC a lăsat nişte măsuri. Una dintre cele mai importante măsuri este cea de plafonare a salariilor jucătorilor şi staff-ului până la salariul viceprimarului… Nu este o recomandare. Este o măsură. E vorba de aportul din bani publici. Ne-a întărit cumva că trebuie neapărat să mergem spre parteneri privaţi. Am vorbit de parteneriatul cu Univ. de Ştiinţe Agricole (n.r. încheiat în cazul clubului de rugby), vrem să atragem posibil parteneri, care vor să se alăture acestui proiect de sport al Timişoarei. Aportul in bani publici e limitat, dar nu înseamnă că nu putem aduce jucători şi să-i plătim…”, a precizat Şipoş.

„Avem contracte care depăşesc aceste plafoane. Vom încerca să renegociem aceste contracte… Când vom face bugetul pe anul viitor, componenta de privat va avea o pondere mai importantă. Controlul ne-a obligat să facem nişte provizioane. Sunt mai multe procese pe rol, care implică nişte sume consistente şi va trebui să constituim provizioane pentru aceste lucruri… Şi ultima măsură a fost o amendă de 30.000 de lei, pe care Curtea de Conturi a aplicat-o clubului pentru mai multe nerespectări în mandatul trecut… Legat de achiziţii, cam ăsta e motivul… Nu s-a întocmit planul anual de achiziţii şi nu au fost respectate procedurile de achiziţii. Sperăm să nu afecteze performanţele echipelor”, a conchis Şipoş.

Salariul de viceprimar ar fi 18.000 de lei brutul.

Reprezentantul lui Dominic Fritz la club a spus că primarul a făcut demersuri pentru o întâlnire cu „marile companii, pentru a prezenta secţiile din cadrul SCM-ului şi a lega în felul acesta parteneriatele pe care ni le dorim”.

Cele mai mari salarii ar fi la echipa de handbal, unde patru-cinci jucători depăşesc plafonul salarial impus acum de Curtea de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.