Urmează trei zile de căldură infernală în vestul țării. Miercuri va fi...

Urmează trei zile de căldură infernală în vestul țării. Miercuri va fi cod portocaliu de caniculă în cinci județe

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu pentru ziua de miercuri, care anunță „val de căldură și disconfort termic accentuat”.

„În județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat.


Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade”, a transmis ANM.

De asemenea, toată țara este sub cod galben de caniculă până vineri inclusiv. „În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale)”, au comunicat meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.