ACS Poli, „încropită” pentru Cupa României, a cedat în prelungiri cu CSM...

ACS Poli, „încropită” pentru Cupa României, a cedat în prelungiri cu CSM Deva. Gazdele, cu un jucător de câmp între buturi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Poli Timişoara / Facebook (arhivă)

ACS Poli deşi nu s-a reunit şi nu a jucat vreun joc amical a fost depăşită cu ceva emoţii de CSM Deva, colegă de eşalon terţ, în turul I al Cupei României. Oaspeţii se aşteptau cu siguranţă la un meci uşor, dar a fost 2-2 în timpul regulamentar, după ce timişorenii au condus cu 2-0! În fine, în prelungiri, reduta gazdelor de pe „Electrica” a cedat de tot şi s-a încheiat 6-3 pentru gruparea din judeţul Hunedoara antrenată de Ştefan Nanu, trecut şi pe banca trupei de pe Bega în „B”.

Timişorenii pregătiţi de Silviu Bălace au reuşit să adune 13 jucători care au avut de-a face cu clubul şi în sezonul trecut. Unii dintre ai au revenit de la alte echipe, alţii sunt ca şi „antamaţi” de alte grupări cu care s-au pregătit în această perioadă, aşa cum e cazul fundaşului Dănuţ Bilia (la Pobeda Star Bîşnov).


Mai mult, între buturi a fost un jucător obişnuit mai degrabă să atace – Alex Daminescu, puşti de 1,71 m care a blocat bine cel puţin 80 de minute atacanţii adverşi.

ACS Poli a condus cu 2-0 după două… autogoluri. Primul în minutul 9 (Bogdanovici), provocat de Buzdugan, al doilea în minutul 69 (Teodorescu), la o minge trimisă de Chiriac de la gazde. Deşi părea că timişorenii vor provoca surpriza, oaspeţii au avut pe final o tresărire de orgoliu şi au înscris de două ori (min. 79 Petresc şi 82 Sulea). În prelungiri factorul fizic a fost decisiv. Sulea a înscris pentru Deva al doilea său gol în meci, apoi a fost 2-5 prin Iştoc şi Safta până la capătul primei reprize de prelungiri. La 2-6 (Branea 110), în minutul 113, Daminuţă s-a trecut pe lista marcatorilor cu o lovitură liberă executată elegant din 16 metri.

ACS Poli, deşi are o situaţie mai mult decât complicată, s-a înscris „scriptic” în noua ediţie a Ligii 3. La tribunal, următorul termen în dosarul insolvenţei e 30 septembrie.

ACS Poli: Daminescu – Turdean, Bilia, Daminuţă, Rosenblum, Mitre, M. Călin, Sevici (94, Dincă), Chiriac, Popa (83, Belu), Buzdugan.

Nu a fost singurul meci de interes din zonă, CSC Ghiroda a obţinut calificare pe terenul lui CSU UVT, câştigătoarea Cupei, faza judeţeană Timiş, scor 2-1 (goluri Jichici min. 20, Grancea 80, respectiv Olariu 45 pen.) în Ciarda Roşie. Dramatism a fost la Brad, unde localnica Aurul a cedat cu 4-5 în faţa celor de la CS Hunedoara, grupare cu un proiect ambiţios pentru nou sezon. Altfel, Avântul Periam a fost prima calificată în turul 2 naţional, căci Fortuna Becicherecu Mic a anunţat că nu se prezintă, echipa retrogradată în Liga a IV-a va continua însă să activeze la nivel judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.