Mircea Vintilă: „Am avut în ultima vreme câteva cântări bune pe terase...

Mircea Vintilă: „Am avut în ultima vreme câteva cântări bune pe terase și sperăm ca lucrurile să meargă într-o direcție bună în continuare“

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-584927446">

Lordul muzicii folk românești, Mircea Vintilă, artistul care în luna martie a acestui an a împlinit 72 de ani a susținut un recital plin de șarm marți seara la Porto Arte, piesele sale fiind cântate la unison de publicul numeros care a asistat la această sărbătoare a muzicii.

În prima parte a concertului, publicul a avut parte de recitalul celor de la Pragu De Sus, care și-au început recitalul cu o mică întârziere din cauza unei ploi torențiale. Printre melodiile formației al cărei solist vocal este Călin Bârcean s-au numărat „Nimeni, Nimeni“, „M-am săturat“, „Te voi chema“ sau „Buchet de reverii“ și varianta lor a piesei „Șeful“ de Alexandru Andrieș. După pauză, membrii trupei l-au acompaniat pe binecunoscutul folkist răspunzător pentru hituri ca „Hanul lui Manuc“, „Constantin și Viorica“ sau „Ploaia care va veni“, iar aplauzele furtunoase de la fața locului au demonstrat că seara a fost o reușită totaă.

„Pandemia prin care am trecut a fost una cât se poate de grea pentru toți. Am avut ideea să cânt pentru oameni direct de pe canapea, iar cântecele respective au avut un success fantastic. Eram eu singur pe canapea și toți cei care mă auzeau aveau impresia că cânt special pentru ei. Eu m-am mai descurcat… cu vocea și chitara, dar cu trupa mea n-am mai cântat demult. A fost și o perioadă creativă, am lansat de ziua mea piesa «Lipscani, a doua pe dreapta» și în această toamnă vreau să lansez un cântec nou. Am avut în ultima vreme câteva cântări bune pe terase și sperăm ca lucrurile să meargă într-o direcție bună în continuare. Mă gândesc să scot și un album «Opere și Operete Volumul Doi» cu câteva piese refăcute. În zilele noastre e greu să scoți un album numai cu piese noi. Ideal este să lansezi un material cu câteva piese readaptate și altele noi. Dacă lansezi un album cu piese pe care nimeni nu le știe, lumea nu vine la concert. Trebuie să cânți hituri. Și John Fogerty când a cântat la București a introdus în program doar două piese noi, restul erau hituri. Țin să le mulțumesc tuturor celor care vin la concertele mele și îmi ascultă muzica, acest fapt înseamnă foarte mult pentru mine“, ne-a mărturisit Mircea Vintilă.

Miercuri 21 iulie Mircea Vintilă va susține un alt concert alături de membrii Pragu de Sus la English Pub în Lugoj, urmând ca în zilele următoare artistul să cânte la Arad, Oradea și Moneasa (Festivalul Clătitelor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.