Șoferi băuți și drogați pe șoselele din Timiș. Sute de amenzi date...

Șoferi băuți și drogați pe șoselele din Timiș. Sute de amenzi date de agenții de la Rutieră în weekend

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Rutieră a dat aproape 300 de amenzi în weekend. Între 2 și 4 iulie, agenții au reținut 47 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Timiș, poliţiştii au constatat 15 infracțiuni și au aplicat 275 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 144 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În zilele următoare, poliţiştii vor desfăşura în continuare acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Sâmbătă, polițiștii Secției 5 Poliție Urbană Timișoara au depistat pe Bulevardul Corneliu Coposu un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.


În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 16:53, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, în localitatea Izvin, un autoturism, condus de un bărbat de 32 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat faptul că bărbatul se afla și sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au depistat pe Strada Splaiul 1 Decembrie 1918 din Lugoj, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, care a condus un autoturism, implicat într-un accident cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului, a rezultat o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi au fost duși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.